Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

524 ώρες περιπολίας και συνδρομή σε 30 συμβάντα πυρκαγιάς σε όλο το νομό από τους εθελοντές της Ο.Α.Κ. Μεσσηνίας

Με την λήξη της αντιπυρικής περιόδου για το έτος 2023 έληξε (31/10/2023), η Εθελοντική Ομάδα 4Χ4 Μεσσηνίας κλήθηκε να συνδράμει και να επιχειρήσει σε 30 συμβάντα πυρκαγιάς σε όλο το νομό, οι εθελοντές της οποίας αφιέρωσαν συνολικά 524 ώρες σε περιπολίες και συνδρομή σε πυρκαγιές.

Ευχαριστούμε για την υποδειγματική συνεργασία, την Διοίκηση

Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας ( ΔΙ.Π.Υ.Ν) και τον Διοικητή της πύραρχο κ. Αθανάσιο Κατσαφάδο, την Διοίκηση της Π.Υ. Καλαμάτας και τον Δκτη της αντυπύραρχο κ. Παναγιώτη Παπανικολάου καθώς επίσης όλους τους υπαλλήλους των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας.

  • Ευχαριστούμε για την υποστήριξη τον Δήμο Καλαμάτας, τα συνεργεία και τους τεχνικούς, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Ζαφειρόπουλο καθώς επίσης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης.
  • Επίσης ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς της Ο.Α.Κ. όπου δίχως την δική τους συμβολή δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στην κοινωνία ευρύτερα.

Εφιστούμε την πολύ μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ σε όλους όσους αυτή την περίοδο θα επιχειρήσουν καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας, διότι ακόμα η ξερή βλάστηση είναι εξαιρετικά εύφλεκτη.

Να γίνετε πάντα μέριμνα για τυχόν εξάπλωση της πυρκαγιάς και καμία φωτιά να μην μείνει αφύλαχτη μέχρι την τελική της κατάσβεση.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς καλούμε άμεσα στο 199

Για την Ο.Α.Κ. 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο επικεφαλής

Κωνσταντίνος Βλαχονικολός”