Παρασκευή
16
Απρίλιος
TOP

7ος ο Πετρακόπουλος του Ευκλή στο Πανελλήνιο Μάστερς στην Εύβοια – Ατομικά ρεκόρ για Σταμάτη, Ρήγα & Μυστριώτη

Με τετραμελή αποστολή συμμετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς που έγινε στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Αιδηψού και των Τοπικών Φορέων, το τμήμα αγωνιστικής ποδηλασίας του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ευκλής”.
Την αποστολή πλαισίωσαν οι αθλητές: Παντελής Σταμάτης, Ιωάννης Πετρακόπουλος, Νικόλαος Ρήγας και Βασίλειος Μυστριώτης πετυχαίνοντας καλά πλασαρίσματα και ατομικά ρεκόρ.
Ειδικότερα,  την πρώτη ημέρα στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, των 19,5 χλμ. με αφετηρία και τερματισμό την λίμνη Ευβοίας έτρεξε ο υπεύθυνος του τμήματος Παντελής Σταμάτης στην κατηγορία του (μάστερ Β΄), όπου πέτυχε ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη 12άδα.
   Την δεύτερη ημέρα, στον αγώνα αντοχής, των 106 απαιτητικών χλμ. με κύριο χαρακτηριστικό τις απότομες ανηφόρες και κατηφόρες, στα Λουτρά Αιδηψού, με αφετηρία το δημαρχείο , έλαβαν μέρος πάνω από 200 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9:30 το πρωί από τον βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ , ιατρό και ποδηλάτη Σπυρίδωνα Πνευματικό.
Ο καλαματιανοί ποδηλάτες, Σταμάτης και Ρήγας, όπως μας δήλωσαν, έτρεξαν στην κατηγορία τους (μάστερ Β’) πετυχαίνοντας αμφότεροι προσωπικά ρεκόρ.
Ενώ ο Πετρακόπουλος έτρεξε μεταξύ 200 αθλητών στην κατηγορία του (μάστερ Α΄) καταλαμβάνοντας την 7η θέση και την 14η στην γενική κατάταξη.
Τέλος ο πολύπειρος Βασίλειος Μυστριώτης (60 + ετών) αγωνίστηκε στην κατηγορία μάστερ Γ΄ κάνοντας μάλιστα εξαιρετική επίδοση και δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους αθλητές πως η αγάπη, η πειθαρχία , ο ζήλος και το ήθος είναι χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει κάθε αθλητής ανεξάρτητου ηλικίας!
  •  Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των αθλητών του Ευκλή είναι στις 19 Ιουλίου, στον προγραμματισμένο ποδηλατικό αγώνα που θα διεξαχθεί στην Νεμέα.