Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο BEST: Ο… ΣΥΡΙΖΑ ότι χειρότερο έζησε η χώρα μεταπολιτευτικά, παίζει το παιχνίδι της ΝΔ – Βολές και ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας (video)

Απασφάλισε… η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα στην εκπομπή «διάλογοι» της τηλεόρασης BEST. H Επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι χειρότερο έζησε η χώρα μεταπολιτευτικά, έκανε λόγο για… προδοσία, ενώ επέκρινε τους… επαγγελματίες της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, στάθηκε με αιχμηρό τρόπο και στις ευθύνες που ανακύπτουν στο ότι δεν ενισχύθηκε επαρκώς το ΕΣΥ.

«Υπάρχουν ευθύνες» σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το γεγονός ότι το ΕΣΥ δεν ενισχύθηκε επαρκώς στο διάστημα που μεσολάβησε από το πρώτο κύμα της πανδημίας.

«Η κατάσταση ήταν προβλέψιμη και υπάρχει ένα κομμάτι μεγάλης ευθύνης για το ότι αφέθηκε τόσο πολύ καιρό η χώρα χωρίς τα ενδεδειγμένα μέτρα. Για το γεγονός ότι δεν εισακούστηκαν οι λοιμωξιολόγοι, η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, για πολλές από τις συστάσεις τους και το γεγονός ότι περίπου παίχθηκε ένα παιχνίδι ρίσκου με τα όρια της αντοχής της κοινωνίας και τα όρια του ΕΣΥ.»

Ωστόσο εκείνο το οποίο υπογράμμισε η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» είναι το γεγονός ότι τώρα δεν είναι η ώρα μιας στείρας πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης.

«Αυτή η στιγμή και επειδή ακόμα και μπορεί και πρέπει να σωθούν ζωές, δεν είναι η ώρα μια στείρας αντιπαράθεσης, είναι η ώρα της πίεσης που πρέπει να ασκηθεί προς την κυβέρνηση να κάνει έστω τώρα αυτά τα οποία δεν έγιναν στο διάστημα από τον Μάιο μέχρι σήμερα.»

Την προσέγγισή της αυτή ανέλυσε περαιτέρω η κα Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας:

«Υπάρχει μια διάθεση, σε κάποια επίπεδα και κάποια πεδία, αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση. Δημιουργίας δηλαδή, πεδίου αντιπολίτευσης ακόμα κι αν δεν υπάρχει. Κι από την άλλη πλευρά, αυτή η επιλογή του να δρα κανείς ως επαγγελματίας της αντιπολίτευσης, αντί να δρα ως ενσυνείδητος εκπρόσωπος των πολιτών, έχει μια συνέπεια πολύ σοβαρή που είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας.»

Η κα Κωνσταντοπούλου σχολίασε και το σκηνικό σύγκρουσης που στήθηκε γύρω από την επέτειο το πολυτεχνείου.

«Διαφώνησα με όλα αυτά τα προσκλητήρια και με όλα αυτά τα καμώματα.  Αλλά υπογράμμισα και ότι είναι εξαιρετικά προβληματικό το ότι κόμματα όπως το ΚΚΕ και το ΜΕρΑ 25 προσκάλεσα, άκουσον άκουσον, τον ΣΥΡΙΖΑ για να υπογράψουν μαζί κείμενα υπεράσπισης του Συντάγματος! Ότι υπερασπίζεται δηλαδή το Σύνταγμα ο ΣΥΡΙΖΑ που το παραβίασε με τον χειρότερο τρόπο, παραβιάζοντας και καταπατώντας την εντολή του δημοψηφίσματος και επιβάλλοντας μνημόνια επί 4 χρόνια με αστυνομική βία, με αστυνομική καταστολή, με όλα αυτά!»

Μιλώντας στην εκπομπή «Διάλογοι» της τηλεόρασης BEST η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» υπογράμμισε πως δεν υπάρχει αντιπολίτευσης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παίζει το παιχνίδι της νέας Δημοκρατίας.

«Εγώ δεν θεωρώ αντιπολίτευση την στημένη αντιπαράθεση ούτε θεωρώ αντιπολίτευση το ένα χέρι να νίβει το άλλο και το ένα χέρι να τρέχει να καλύψει το άλλο.

Είναι ξεκάθαρο φερειπείν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει το παιχνίδι της νέας Δημοκρατίας. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος του κου Μητσοτάκη και πραγματικά στρώνει, όπως έστρωσε το χαλί για να εκλεγεί η ΝΔ, με αυτά τα οποία, με αυτά τα οποία λέει και με την φοβερή ασυνέπεια λόγων και έργων ουσιαστικά ενισχύει την κυβέρνηση.

Κι από την άλλη πλευρά, το ΚΚΕ και το ΜΕρΑ 25, με το που άρχισε να διαφαίνεται ότι καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεξαν να τον στηρίξουν μη και χάσουν αυτόν τον φοβερό παράγοντα αντιπολίτευσης.»

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η κα Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως η διάσταση είναι κυρίαρχα πολιτικά και με σειρά επικρίσεων σημείωσε πως είναι «ότι χειρότερο έζησε η χώρα μεταπολιτευτικά».

«Υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα τρομακτικής αναξιοπιστίας και πολιτικής εξαπάτησης της κοινωνίας, που για άλλο λόγο εμπιστεύτηκε αυτό το κόμμα και άλλα είδε. Υπάρχει ένα σοβαρότατο ζήτημα κατάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας διότι παραβιάστηκε η δημοκρατική εντολή δημοψηφίσματος. Αντιλαμβάνεστε ότι για κάποιον  ο οποίος αυτά τα οποία πρέσβευε τα πίστευε, όπως είμαι εγώ όπως και είναι και άλλοι άνθρωποι, αυτές είναι προδοσίες και κυβιστήσεις ανεπίτρεπτες και ασυγχώρητες. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με μια προσωπική πικρία, καμία προσωπική πικρία, εγώ δεν έχω κανένα προσωπικό συναίσθημα απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και σε αυτό το κόμμα. Έχω όμως πολύ βαθιά πολιτική πεποίθηση ότι πρόκειται για ότι χειρότερο δυστυχώς, έζησε η χώρα μεταπολιτευτικά».

Τα κύρια σημεία της παρέμβασης της κας Κωνσταντοπούλου: