Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Ανάρτηση viral : «….και ξαφνικά διά μαγείας “ξέρεις την ΑΛΗΘΕΙΑ”»

Μια ανάρτηση που έγινε viral καθώς αναδεικνύει την ευκολία με την οποία γινόμαστε παντογνώστες επί παντός επιστητού πόσο δε μάλλον της ιατρικής, δίχως ένα έστω πτυχίο για να υποστηρίξουμε την… Ελληνική γλώσσα!

Μέσα σε λίγες αράδες η ανάρτηση που αφορά βεβαίως στον κορωνοϊό και τους ειδήμονες της διπλανής πόρτας – πιο επίκαιρα θα λέγαμε της διεύθυνσης… IP – βάζει τα πράγματα στη θέση τους, καταδεικνύει την ευκολία με την οποία μιλάμε ως ειδικοί για τα πάντα όλα και την δυσκολία με την οποία ακούμε τους πραγματικούς … ειδικούς!

«6 Χρόνια Ιατρική, 1 Χρόνο Αγροτικό , 5 Χρόνια Ειδικότητα , 2 χρόνια εξειδίκευση, 1 χρόνο Μεταπτυχιακό , 4 Χρόνια Διδακτορικό , 15 χρόνια Καθηγητής Πανεπιστημίου , Δεκάδες Ιατρικά Συγγράμματα, πάμπολλες επιστημονικές έρευνες. Του εξηγεί του άλλου με απλά λόγια γιατί πρέπει να φοράει μάσκα σε κλειστούς χώρους και ο άλλος σχολιάζει από κάτω…..

«Μπεεεεε….»

Αυτό προσφέρουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Την βλακώδη αίσθηση ότι ανήκεις στους “λίγους και εκλεκτούς φωτισμένους” που γνωρίζουν την “αλήθεια που σας κρύβουν επιμελώς”.

Γι αυτό και το μίσος προς τους επιστήμονες. Επειδή για να κατακτήσεις τη γνώση θέλει κόπο, πειράματα, επικοινωνία, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συνεχή ενημέρωση και μελέτες. Ο εύκολος δρόμος είναι να δεις ένα ή πολλά βίντεο στο YouTube και ξαφνικά διά μαγείας να “ξέρεις την ΑΛΗΘΕΙΑ”.»