Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Απεργία στις ΔΕΥΑ του νομού Μεσσηνίας

Απεργία αύριο, 26 Νοεμβρίου, στις ΔΕΥΑ του νομού Μεσσηνίας με πάγιο αίτημα την διατήρηση του οκταώρου εργασίας και τα εργατικά δικαιώματα. Παράλληλα αιτούνται μέτρα προστασίας της υγείας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
“Στις 26 Νοέμβρη συμμετέχουμε με 3ωρη στάση   εργασίας, στην απεργία πού έχουν προκηρύξει ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα.

 Ο Αγώνας του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού για μόνιμες προσλήψεις και ουσιαστική ενίσχυση στις υποδομές των Νοσοκομείων αλλά και των Κέντρων Υγείας, είναι και δικός μας αγώνας.

Ο Αγώνας της Νεολαίας για ενίσχυση των υποδομών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για ολιγομελή τμήματα των 15 ατόμων, είναι και δικός μας αγώνας.

 Ο αγώνας των δασκάλων και καθηγητών για μόνιμες προσλήψεις στην  Δημόσια παιδεία είναι και δικός μας αγώνας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό, στα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα για δουλειά με αξιοπρέπεια και εβδομαδιαία ξεκούραση, είναι και δικός μας αγώνας.

Ο αγώνας στα τρόφιμα ποτά για εργασία χωρίς συνωστισμό με σταθερό εβδομαδιαίο ωράριο και με μέτρα προστασίας για την υγεία τους, είναι και δικός μας αγώνας.

Εμείς οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, δίνουμε τον δικό μας αγώνα και για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, για μέτρα ατομικής προστασίας σε όλες τις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας, για υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Δίνουμε τον δικό μας αγώνα καθημερινά ενάντια στην απαξίωση της δουλειάς μας, πού στοχεύει στην  ιδιωτικοποίηση μέσω της  διάλυσης των ΔΕΥΑ και την συγχώνευση τους σε επίπεδο περιφέρειας.

Το Σωματείο μας, έχοντας τεράστια εμπειρία από τη συλλογική δράση και την συλλογική λήψη στις αποφάσεις μέσα από μαζικές συνελεύσεις, γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις της Κυβέρνησης από το νέο εργασιακό έκτρωμα πού επιθυμεί να                              νομοθετήσεις εν μέσω πανδημίας. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει για τα συνδικάτα,  η διά νόμου καταγραφή του μητρώου μελών στην Κυβερνητική πλατφόρμα του Υπουργείου, ώστε να γνωρίζουν Κυβέρνηση και  εργοδότες τα μέλη των συνδικάτων.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει για την οργάνωση των διεκδικήσεων η ηλεκτρονική ψηφοφορία για λήψη απόφασης για απεργία και η δήλωση του 40% του προσωπικού ως προσωπικού ασφαλείας.  

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει η 10ωρη ημερήσια  εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Εμείς λόγω ιδιαιτερότητας της εργασίας μας, είμαστε αναγκασμένοι να μην αφήνουμε ανοιχτά σκάμματα και να τελειώνουμε τις αποκαταστάσεις στις βλάβες ύδρευσης                αποχέτευσης. 
Δουλεύουμε με βάρδιες σε εικοσιτετράωρη βάση με υπερεργασία και νυχτερινά. Για όλους εμάς το εργασιακό έκτρωμα θα φέρει  δεκάδες απλήρωτες ώρες  εργασίας, χωρίς να έχουμε έστω και το δικαίωμα πού έχουμε σήμερα να προσφύγουμε στην                      επιθεώρηση για βλαπτική μεταβολή.  

Για όλους αυτούς τους λόγους στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ θα δώσουμε δυναμική παρουσία στην Απεργία και στις κινητοποιήσεις με συμβολικές συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς σε κάθε ΔΕΥΑ του Νομού, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία λόγω covid. 

Για την ΔΕΥΑ Καλαμάτας η συμβολική συγκέντρωση αντιπροσωπείας των μελών του ΔΣ και απεργών θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία.”