Παρασκευή
18
Οκτώβριος
TOP

Βασιλακόπουλος: «Δεν μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω αν δεν εμβολιαστούμε» (video)

Έντονη είναι η ανησυχία των επιστημόνων στο φόντο της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, με την επόμενη ημέρα αν δεν εμβολιαστούμε να είναι αν μη τι άλλο δύσκολη. Μετά τα 118 χθες και τα 96 κρούσματα σήμερα, η Μεσσηνία βρίσκεται στο… στόχαστρο αφού η αυξημένη επισκεψιμότητα φαίνεται πως έχει διαδραματίσει το δικό της ρόλο, όπως σε όλη τη χώρα, όπως σημείωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Δεν μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω αν δεν εμβολιαστούμε» τόνισε για μια ακόμη φορά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, τονίζοντας πως ο εμβολιασμός είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους. “…Θα έπρεπε να απασχολεί πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας και να βάλουμε ένα χεράκι όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Πρέπει να τονίσουμε ότι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι η πιο συμμετοχική διαδικασία που έχει υπάρξει ποτέ στην ανθρωπότητα. Πρέπει ο καθένας με την συμπεριφορά του προσέχοντας, αλλά και εμβολιαζόμενος να συνεισφέρει  στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Άρα, ναι, και οι νέοι πρέπει να εμβολιαστούν…” ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα και να αποτραπεί η έλευση ενός ακόμη κύματος κορωνοϊού που ουσιαστικά θα οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όπως επισήμανε έχουμε τα όπλα για την ανάσχεση της πανδημίας και δεν είναι άλλα από εμβολιασμό, την ιχνηλάτηση και βεβαίως την ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας και δη η χρήση της μάσκας.

ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό των παιδιών είπε χαρακτηριστικά πως “Για να πετύοχυμε ποσοστό κάλυψησ 85% πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά”, εκφράζοντας την ελπίδα πως σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό κι άλλων ηλικιακών γκρουπ, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι η Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία απέστειλε επιστολή στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων με την παράκληση να αδειοδοτηθεί το εμβόλιο της Pfizer και της moderna όχι μόνο για την ηλικία των 12 ετών και οπάνω αλλά και στις ηλικίες 5 έως 12 χωρίς να χρειάζονται 6 μήνες παρατήρησης μετά το εμβόλιο παρά μόνο με δυο, γιατί δεν παρατηρήθηκε καμία παρενέργεια…”

ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΝΕΦΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΛΕΓΜΟΝΗ

Η είσοδος του τοξικού νέφους μέσα μας, κάνει φλεγμονή σε όλους. Σε έναν απολύτως υγιή, απλά του κάνει δυσφορία. Σε ένα άτομο με προϋπάρχοντα προβλήματα, μπορεί να του κάνει κρίση. Όσοι νιώσουν ιδιαίτερα συμπτώματα από την έκθεση σε αυτό το τοξικό νέφος της φωτιάς, δεν είναι φυσιολογικό. Αν νιώσουμε έντονη δύσπνοια, πολύ έντονο βήχασφίξιμο στο στήθος, το πιθανότερο είναι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αναπνευστικό και να μην το ξέρει κάποιος», τόνισε, δράττοντας της ευκαιρίας να προτρέψει στη διακοπή μιας ακόμη βλαβερής συνήθειας, αυτής του καπνίσματος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Κάθε φορά που ανάβουμε ένα τσιγάρο βάζουμε μια μικρή… πυρκαγιά μέσα μας!»