Πράξη έκαναν οι φορείς, τα όσα πριν από λίγο καιρό είχαν συμφωνήσει σε ένα δυναμικό πλαίσιο για την ελιά ΠΟΠ Καλαμάτας, σε σύσκεψη που έγινε στην Καλαμάτα, όπου και τότε εκφράστηκε η αντίθεση όλων για την απόφαση Γεωργαντά. Τώρα οι φωνές αυτές πληθαίνουν καθώς τα δεδομένα που διαμορφώνει η απόφαση Γεωργαντά τινάζουν στον… αέρα το πιο γνωστό brand της χώρας.
Έτσι, κατατέθηκε τελικά στο ΣτΕ η προσφυγή για την κατάργηση της απόφασης Γεωργαντά. Μάλιστα όπως είπε προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο Πρόεδρος ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννης Πάζιος “σε αυτή την κίνηση συνηγόρησαν 12 φορείς , τόσο ο ΣΥΜΕΠΟΠ όσο και η ένωση Μεσσηνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου – Νέστορος, Τριφυλίας , Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, Επιμελητήριο Μεσσηνίας και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.”
Ο κ. Πάζιος υπογράμμισε ότι η κίνηση αυτή “είναι ένα πανίσχυρο μήνυμα ότι ενωμένοι προχωράμε… παίρνουμε ξανά την νομική οδό προκειμένου να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, δηλαδή την προστασία τόσο της ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ, αλλά και ευρύτερα της ελιάς Καλαμών όπως έχουμε αναδείξει, γιατί με την απόφαση αυτή δυστυχώς απελευθερώνεται η προστατευόμενη ονομασία”.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΜΕΠΟΠ υπογράμμισε, ότι αίτηση ακυρώσεως είναι τεκμηριωμένη , ενώ επεσήμανε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος όλα αυτά τα χρόνια , που θα μπορούσε να είχε δοθεί λύση.
Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι ήδη έχουν υποβληθεί οι προτάσεις τους, στο Υπουργείο, “τόσο για την επικαιροποίηση των προδιαγραφών όσο και για την επέκταση της γεωγραφικής ζώνης, όχι μόνο στην Λακωνία , στην νότια Ηλεία και την νότια Αρκαδία αλλά αν αυτό είναι εφικτό και στην Αιτωλοκαρνανία και η Φθιώτιδα , προκειμένου να αγκαλιαστεί το 90% της εγχώριας παραγωγής”