Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Η «ακρίβεια Πούτιν» απειλεί ανάπτυξη, συντάξεις και παροχές

Το επενδυτικό «μπουμ» σώζει τη χώρα από την ύφεση, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αντιθέτως η ακρίβεια Πούτιν «έκλεψε» από τη χώρα, όσα κέρδισε από τον Τουρισμό!

Η εξέλιξη αυτή «προσγείωσε» την Ανάπτυξη σε 2,8% αντί… 6,5% στο γ΄τρίμηνο, όπως θα «έτρεχε» αν δεν είχε κορυφωθεί η ενεργειακή κρίση Αύγουστο και Σεπτέμβριο που η τιμή φυσικού αερίου διεθνώς δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα 200 ή 300 ευρώ (με αποκορύφωμα-ρεκόρ όλων των εποχών στα 350 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Με μικρότερο ΑΕΠ όμως, «τρίζουν» τα περιθώρια για άλλες παροχές εφέτος, ή ακόμη αυτές οι αυξήσεις στις συντάξεις: υπολογίστηκαν με βάση μαθηματικό τύπο και σε συνάρτηση με εκτίμηση για Ανάπτυξη 5,6% εφέτος. Τα στοιχεία είναι προσωρινά και μπορεί να βελτιωθούν μετά 2 ή 3 μήνες, σε επόμενη αναθεώρηση. Ωστόσο χάλασε το «σερί» των αυξήσεων (από 7,9% και 7,1% σε μόλις 2,8% στο γ΄τρίμηνο) και πλέον, για να επιβεβαιωθεί μετά τη βουτιά η πρόβλεψη για 5,6% εφέτος, απαιτείται στο δ΄τρίμηνο να σηκώσει «κεφάλι» και πάλι η Ανάπτυξη, με αύξηση ΑΕΠ 4,6% και άνω!

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.newmoney.gr πατώντας εδώ