Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Α. Σπυρόπουλος στο BEST: «Μητσοτάκης και Τσίπρας απέτυχαν παταγωδώς -Πιστεύουμε πως θα είμαστε οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων» (video)

Τη στιγμή που ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθεί ακόμη αποσβολωμένη τις εξελίξεις από την απίθανη τραγωδία των Τεμπών με την οργή των πολιτών που ξεχειλίζει να αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, το πολιτικό σκηνικό κλυδωνίζεται.

Στο θέμα, αναφέρθηκε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε, είναι να πούμε την αλήθεια στους πολίτες, για τις παραλείψεις σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όσα έπρεπε να έχει κάνει το πολιτικό σύστημα για να διασφαλίσει ό,τι δε θα ήταν αφημένες στα χέρια ενός σταθμάρχη, οι ζωές τόσων ανθρώπων. Δυστυχώς βλέπουμε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν αντιληφθεί τις διαχρονικές ευθύνες τους, καθώς 8,5 χρόνια που κυβέρνησαν τη χώρα, δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν μια σύμβαση που θα έφερνε την τηλεδιοίκηση σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο και δε θα βλέπαμε μια χώρα το 2023 να βιώνει αυτό το δυστύχημα», ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος, καυτηριάζοντας το γεγονός πως οι Έλληνες φορολογούμενοι έδωσαν 54 εκατ. έδωσαν για να υλοποιηθεί αυτή η σύμβαση.

«Σήμερα τσακώνονται τα δύο κόμματα, αν υλοποίησε το ένα ή το άλλο το 70%, τη στιγμή που όλοι αντιλαμβανόμαστε πως δεν έγιναν τα απαραίτητα για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο με ασφάλεια», πρόσθεσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος που στάθηκε επίσης στα… κομματικά ρουσφέτια, τις ποικίλες παραλείψεις και τα διαδοχικά «συγγνώμη». «Είναι η τέταρτη μεγάλη «συγγνώμη» του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτήν την τετραετία, μετά τις πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια, τις χιονοπτώσεις και την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Αυτά αποδεικνύουν την απόλυτη αποτυχία του επιτελικού κράτους που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά και πως είναι απόλυτα αφερέγγυος απέναντι στους πολίτες για μια νέα προοπτική σε αυτή τη χώρα. Είναι αδιανόητο το 2023 να έχουμε μόνο μια γραμμή σιδηροδρομική στην Ελλάδα και αυτή, χωρίς ασφάλεια», σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στα παραδείγματα της υπόλοιπης Ευρώπης. «Αυτοί που έχουν τις ευθύνες και τις παραλείψεις, πρέπει να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα να δει στα μάτια τους πολίτες και να δεσμευτεί για ένα κράτος με ασφάλεια και ποιότητα ζωής», είπε ο κ. Σπυρόπουλος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στο ξεκάθαρο και κοστολογημένο πρόγραμμα του κόμματός του, στάθηκε και στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν μια ιδιαίτερη δυναμική του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτηριστικά ήταν όσα ανέφερε για την Υγεία, την Παιδεία και το δημόσιο χαρακτήρα, την κοινωνική στέγη, το ιδιωτικό χρέος και τα κόκκινα δάνεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις 120 δόσεις για την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, αλλά και το πεδίο συνεργασίας, εφόσον αυτά δεν πάψουν να είναι σε πρώτο πλάνο μετά τις εκλογές. «Εμείς καταθέτουμε μια δημιουργική πρόταση υπερψήφισης. Οι προγραμματικές συγκλήσεις είναι σημαντικές αν μπορούν να επιτευχθούν. Δεν είμαστε ένα κόμμα που θα κάνει μια διαπραγμάτευση για τις καρέκλες της εξουσίας, τα υπουργεία τις γενικές γραμματείες και τους Οργανισμούς, αν δεν έχουμε τέτοια σύγκληση μπορούμε να μείνουμε και στην αντιπολίτευση», είπε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος παράλληλα εκτίμησε πως “πιστεύουμε πως θα είμαστε πρωταγωνιστές των πολιτικών εξελίξεων” και “έκαψε” και τη συνεργασία με Μητσοτάκη και Τσίπρα στη θέση Πρωθυπουργού “…σε Μητσοτάκη και Τσίπρα τα τελευταία 8,5 χρόνια ο λαός έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και απέτυχαν και οι δύο παταγωδώς σε μια σειρά από ζητήματα. Εμείς πιστεύουμε πως οι πολιτικές και τα δύο αυτά πρόσωπα καταδικάστηκαν από τον ελληνικό λαό και εάν με την ψήφο του το επιβεβαιώσει στις επόμενες εθνικές εκλογές εμείς δεν θα έρθουμε να τους επαναφέρουμε από το παράθυρο”.