Δευτέρα
25
Νοέμβριος
TOP

Γευσιγνωσία κρασιού στο εκθετήριο Μεσσηνιακών προϊόντων

Στο εκθετήριο Μεσσηνιακών προϊόντων, στο Ιστορικό Δημαρχείο, οργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 6 Απριλίου ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιού από την οινοποιία Ψαρούλη, στην όποια αρχικά παρουσιάστηκε o αμπελώνας της επιχείρησης καθώς και οι ετικέτες των κρασιών από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Φιλέρι, Merlot, Syrah, Αγιωργίτικο, Chardonnay.

Η εκδήλωση ήταν στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Καλαμάτας για την ανάδειξη του Γαστρονομικού πλούτου της περιοχής, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε παραγώγους και τυποποιητές να προωθήσουν τα δικά τους προϊόντα.

Ο κ. Ψαρούλης μύησε τους επισκέπτες, επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και φίλους του κρασιού, στα γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας, οι όποιοι συνδύασαν το κρασί με ανάλογα εδέσματα, ώστε να προκύψει το καλύτερο food pairing (ζευγάρωμα φαγητού/γλυκού με κρασί), ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρώτη ετικέτα Μεσσηνιακής ρετσίνας.

Τονίζεται ότι το εκθετήριο είναι διαθέσιμο για ανάλογες εκδηλώσεις σε όλους όσοι υπηρετούν και στοχεύουν στον κοινό σκοπό.