Παρόλα αυτά, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι πολλά φρούτα περιέχουν και ζάχαρη, η οποία προσθέτει θερμίδες στην ημερήσια ενεργειακή κατανάλωση.
Ωστόσο, η έμφαση πρέπει να δίνεται στις μερίδες που καταναλώνουμε αντί να επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά στις θερμίδες.
Υπάρχουν φρούτα που προσφέρουν πολύ χαμηλές θερμίδες. Ας δούμε τρία από αυτά…
Καρπούζι: Το καρπούζι αποτελείται κατά 92% από νερό. Μια μικρή φλιτζάνι καρπούζι κομμένο σε κύβους περιέχει μόλις 37 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε ένα πολύτιμο αντιοξειδωτικό στοιχείο που ονομάζεται λυκοπένιο.
Φράουλες: Ένα φλιτζάνι φράουλες κομμένες στη μέση περιέχει 49 θερμίδες. Επιπλέον, παρέχει τρία γραμμάρια φυτικών ινών, βιταμίνη C και μαγγάνιο.
Ροδάκινα: Ένα μέσου μεγέθους ροδάκινο περιέχει περίπου 58 θερμίδες. Επιπλέον, παρέχει πάνω από δύο γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα, καθώς και βιταμίνες Α και C.
Συμπερασματικά, ενώ πρέπει να είμαστε ενήμεροι για τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε, δεν πρέπει να αγνοούμε τα οφέλη των θρεπτικών συστατικών που παρέχουν τα φρούτα, εντός μιας ισορροπημένης διατροφής.
Πηγή: aftodioikisi.gr