Παρασκευή
22
Νοέμβριος
TOP

Ο σεφ Δημήτρης Πυλιώτης προτείνει:  Αγαπημένες συνταγές με πρώτες ύλες από τον ευλογημένο μεσσηνιακό τόπο (βίντεο)

Μοναδική και δίχως σύνορα η γαστρονομία αποτελεί τρόπο ζωής. Πλέον το φαγητό έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της αναγκαιότητας κι αποτελεί μορφή ψυχαγωγίας. Ως πρεσβευτής της Ελληνικής κουζίνας ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Πυλιώτης γνωρίζει όπως κανείς άλλος πως μια συνταγή μπορεί να αναδειχθεί με τα κατάλληλα υλικά. Βασική προϋπόθεση η ποιότητα.

Η Μεσσηνία φημίζεται για την ποιότητα των προϊόντων της. Εμβληματικά προϊόντα όπως η ελιά, το ελαιόλαδο, τα σύκα και τόσα άλλα αναδεικνύονται μέσα από συνταγές γεμάτες γεύση και φαντασία με την δημιουργικότητα του ελληνοαμερικανού σεφ. Δυο συνταγές όπου πρωταγωνιστούν το περίφημο και μοναδικό μωβ λάχανο και τα θαλασσινά.

Απολαυστικό πάντρεμα γεύσεων με πρωταγωνιστή το μωβ λάχανο, ως εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και άλλων ευεργετικών φυτικών ενώσεων, σε κριθαρότο θαλασσινών. Ένα πιάτο που απογειώνει το όλον.

Ένα ακόμη έξοχο πιάτο, κλασικό κι αγαπημένο, το σεβίτσε. Εδώ η πρόταση του σεφ είναι το φαγκρί σε συνδυασμό με τα φημισμένα μεσσηνιακά εσπεριδοειδή. Το αποτέλεσμα; Εξωτικό, με φίνα αρώματα, γλυκόξινες νότες. Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμάδα…

Σε αυτό το session ο top chef με τον πιο ευφάνταστο και νόστιμο τρόπο φέρνει στο προσκήνιο τους καρπούς της εύφορης μεσσηνιακής γης.