Είδος πολυτελείας τείνει να γίνει το αγαπημένο fast food μικρών και μεγάλων, το σουβλάκι, καθώς έως το τέλος του έτους η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει το φράγμα των 4 ευρώ.
Αν λοιπόν το σουβλάκι σήμερα σας φαίνεται πανάκριβο αφού γι αυτή την στιγμή απόλαυσης πληρώνεται κάπου μεταξύ 3,20 με 3,30 ευρώ ετοιμαστείτε για νέες αυξήσεις και μάλιστα παραμονές των Χριστουγέννων
Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του σωματείου ψητοπωλών Αττική αποκάλυψε πως το σουβλάκι ετοιμάζεται να σπάσει σε χρόνο ρεκόρ και το φράγμα των 4 ευρώ.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, θα γίνουν νέες αυξήσεις, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το κόστος. Η μέση τιμή σήμερα για το τυλιχτό στην Αττική κυμαίνεται από 3,20 έως 3,30 ευρώ. Πολύ σύντομα όμως θα ανέβει στα 3,50 με 3,70 ευρώ.
Από τις αρχές του μήνα παρατηρείται μείωση τζίρου στα ψητοπωλεία της Αττικής που κυμαίνεται από 20 – 30%. Παραδοσιακοί πελάτες κάνουν μικρότερες παραγγελίες, σε μια προσπάθεια να φέρουν το κόστος στα μέτρα τους, ενώ άλλοι τις έχουν σταματήσει.
Οι συγκρίσεις τιμών είναι ενδεικτικές. Στον Πειραιά το απλό τυλιχτό έχει σκαρφαλώσει στα 3,70 από 3,20 ευρώ, που ήταν το ακριβότερο πέρυσι τέτοια εποχή. Στο Αιγάλεω πωλείται στα 3,50 ευρώ από 3,20 που κόστιζε ένα χρόνο νωρίτερα και στην Καλλιθέα 3,60 από 3,40 ευρώ. Σε Κηφισιά και Βουλιαγμένη βρίσκεται ήδη μια ανάσα από τα 4 ευρώ, χωρίς να έχουν γίνει οι αυξήσεις που βρίσκονται προ των πυλών.
Ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται, με τους μισθούς για τους περισσότερους να παραμένουν στα ίδια.
Για την ιστορία, το πιο ακριβό σουβλάκι στη χώρα πωλείται στη Μύκονο, με την τιμή του το καλοκαίρι να φτάνει ακόμα και τα 15 ευρώ.
Οι εποχές που το σουβλάκι θεωρούνταν φθηνό για τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά έχουν όπως φαίνεται περάσει ανεπιστρεπτί. Οι τιμές ανηφορίζουν και πλέον είναι θέμα χρόνου να σπάσει το φράγμα των 4 ευρώ, ακόμα και σε λαϊκές γειτονιές της Αττικής.