Πέμπτη
19
Σεπτέμβριος
TOP

Και η Δυτική Ελλάδα στο μικροσκόπιο, μετά τα κρούσματα πανώλης στην Κορινθία -«Ασφαλή γαλακτοκομικά και κρέας»

Και η Δυτική Ελλάδα μπαίνει στο «στόχαστρο» των αρμόδιων Αρχών μετά τα κρούσματα πανώλης και στην Κορινθία, καθώς η Αχαΐα εμπίπει στη ζώνη επιτήρησης που προβλέπεται από τα πρωτόκολλα.

Σε έκτακτη σύσκεψη στην Κορινθία λόγω του κρούσματος σε κτηνοτροφική μονάδα της ορεινής περιοχής ελήφθησαν άμεσα μέτρα, σε συνέχεια εκείνων στη Θεσσαλία.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστος Κέλλας τόνισε ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της κρίσης για περιορισμό διάδοσης της νόσου. Όπως εξήγησε, το πρωτόκολλο προβλέπει δύο ζώνες: Μία προστασίας 3 διαμέτρου χιλιομέτρων και μια ζώνη επιτήρησης των 10 χιλιομέτρων. Δυστυχώς σε αυτή τη δεύτερη ζώνη προστασίας είναι και ο νομός Αχαΐας, η Δυτική Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

«Η πανώλη των μικρών μυρηκαστικών είναι ζωονόσος, δεν υπάρχει μετάδοση στον άνθρωπο αλλά από αμνοερίφια μόνο σε αμνοερίφια, ούτε σε άλλα ζώα, οικόσιτα ή κατοικίδια» σημείωσε ο κ. Κέλλας υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος για το καταναλωτικό κοινό.

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στο www.iefimerida.gr πατώντας εδώ