Παρασκευή
20
Σεπτέμβριος
TOP

Διάκριση με άρωμα Μεσσηνίας στην 7η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών (video)

Μια Ελληνική διάκριση με άρωμα Μεσσηνίας εγείρει το αίσθημα υπερηφάνειας για τους νέους της χώρας και η οποία τονίζει την αριστεία των μαθητών και την υποστήριξη του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Στην  7η Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών (ΙΕΟ) στο Χονγκ Κονγκ, συμμετείχαν 27 χώρες με φυσική παρουσία και εξ αποστάσεως 25 επιπλέον, και ο συνολικός αριθμός των 52 χωρών αποτέλεσε νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Για την Ελλάδα, η οποία συμμετείχε για 6η συνεχόμενη φορά, τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Και οι 4 συμμετέχοντες κατάφεραν να διακριθούν κατακτώντας μετάλλια. Συγκεκριμένα, το ασημένιο μετάλλιο κατάκτησε ο Άγγελος-Διονύσιος Δεμπόνος (Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος), ενώ τα 3 χάλκινα μετάλλια οι (κατά σειρά κατάταξης): Παναγιώτης Μπουλούτας (Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος), Χρήστος Λούκας (ΓΕΛ Μαγούλας Αττικής) και Θεόδωρος Μουρλάς (4ο ΓΕΛ Τρίπολης).

Ο  Μεσσήνιος Παναγιώτης Μπουλούτας  περιγράφει στο BEST τα συναισθήματά του τόσο από την συμμετοχή του στη μεγάλη αυτή διοργάνωση , όσο και για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.