Παρασκευή
20
Σεπτέμβριος
TOP

37η Γιορτή Πατάτας το Σάββατο στην Αλαγονία – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το Σάββατο 19 Αυγούστου και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή της Πατάτας» στην Αλαγονία. Φέτος η γιορτή θα λάβει χώρα στο προαύλιο του Κέντρου Πατατόσπορου στην Αλαγονία και συμπληρώνει 37 χρόνια ιστορίας. 

Η Γιορτή της Πατάτας διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας, με την συνεργασία της Κοινότητας Αλαγονίας και την ευγενική υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Καλαμάτας.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Για να μπορέσουν οι επισκέπτες να φθάσουν  με ασφάλεια στον χώρο που θα διεξαχθεί η γιορτή, αλλά και για να μπορέσει σε περίπτωση κινδύνου να υπάρχει ασφαλής δίοδος διαφυγής,  θα χρειαστεί με την συνδρομή της Δημοτική Αστυνομία και της Τροχαία σε έκτακτη περίπτωση να προχωρήσουμε στις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  τις οποίες παρακαλούνται όλοι οι επισκέπτες  να τηρήσουν και να σεβαστούν:

  1. Οι κάτοικοι του χωριού παρακαλούνται το απόγευμα του Σαββάτου να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους στην κεντρική δίοδο του χωριού και να παρκάρουν τα οχήματά τους σε παρακείμενους δρόμους ή προσωπικούς χώρους στάθμευσης.
  2. Στην κεντρική οδό του χωριού (χάρτης 1) θα επιτρέπεται η κυκλοφορία δύο ρευμάτων έως τις 8:00 μ.μ.

Όμως, από τις  8:15μ.μ. έως τις 12:30 π.μ. της επομένης θα επιτρέπεται μόνο η άνοδος  από Καλαμάτα προς την Αποθήκη Πατατόσπορου  (από θέση Βουνάκι έως πλατεία Μαχαλά).

Η επιστροφή προς Καλαμάτα για  τους επισκέπτες θα πραγματοποιείται:

α) είτε  από τον δρόμο Μαχαλάς – Νέδουσα – Εθνικής Οδός Καλ.- Σπάρτης (14 χμ και περίπου 30 λεπτά) (χάρτης 2).

β) είτε από τον δρόμο Πάνω Μεριά –  Σίρβατα – Εθνικής Οδού Καλ. – Σπάρτης (6 χμ και 12 λεπτά) (χάρτης 3)