Παρασκευή
20
Σεπτέμβριος
TOP

Αίτημα των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Κύριε Πρόεδρε,

Εφαρμόζοντας το άρθρο 10, παρ.4 του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας, αιτηθήκαμε την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΕΧΠ)  για τον Τουρισμό.

Tο συγκεκριμένο θέμα κρίνουμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και πρέπει να παρουσιαστεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) με όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν την οικονομία της Περιφέρειας μας.

Η επιλογή σας για ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο θέμα, να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, μας προκαλεί εντύπωση με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί να συνεδριάσει το Συλλογικό Όργανο μόνο με αυτή την διαδικασία.

Θεωρούμε το αίτημα μας απολύτως εύλογο και παρακαλούμε όπως προβείτε σε Ορθή  Επανάληψη της πρόσκλησης που αφορά την 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024, προκειμένου η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ή με μικτό τρόπο (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ).