Κυριακή
29
Σεπτέμβριος
TOP

26-27 Οκτωβρίου 2024: 2ο DragDay και 1ο Roll Drag Racing στην πίστα Τριόδου στη Μεσσήνη

Στις 26-27 Οκτωβρίου το αεροδρόμιο Τριόδου Μεσσήνης θα φιλοξενήσει τον 2ο αγώνα του 2024 επίτευξης χρόνου (DragDay) και το 1ο Roll Drag Racing. Ο αγώνας θα γίνει από την ΛΕΝΟΕ με την συμπαράσταση του δήμου Μεσσήνης,της περιφέρειας Πελοποννήσου και του επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Οι συμμετοχές θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και κλείνουν για τα αυτοκίνητα στις 18 Οκτωβρίου και για τις μοτοσυκλέτες στις 24 Οκτωβρίου. Υποχρεωτικά δηλώνετε και στο σάιτ μας lenoe.club ότι σας ζητηθεί για την συμμετοχή σας. Να γράψετε οπωσδήποτε όνομα αθλητή κατηγορία όχημα χορηγούς μηχανικούς.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν αθλητικό δελτίο της ΟΜΑΕ και τις ΑΜΟΤΟΕ και να είναι σε ισχύ.

Η τιμή συμμετοχής για τον αγώνα επίτευξης χρόνου θα είναι για τα αυτοκίνητα 100 ευρώ, και 70 ευρώ για τις δεύτερες. Η πρώτη συμμετοχή δικαιούται ελεύθερη είσοδο του οδηγού και δύο μηχανικών. Όλοι οι οδηγοί αυτοκινήτου δηλώνουν μόνοι τους συμμετοχή στο ( e-omae ) πηγαίνοντας στους αγώνες – δήλωση συμμετοχής και πληρώνοντας το παράβολο που ορίζει η ομοσπονδία ανάλογα την κατηγορία τους. Το υπόλοιπο ποσό πληρώνεται(100 η 70 ευρώ) στον διοικητικό έλεγχο(στο αυτοκινητοδρόμιο). Επίσης για τον αγώνα Roll Drag Racing η τιμή συμμετοχής θα είναι 100 ευρώ.

Η τιμή συμμετοχής για τις μοτοσυκλέτες είναι 135 ευρώ για την πρώτη και 70 ευρώ για την δεύτερη. Η κατηγορία Free pass κοστίζει 60 ευρώ με 4 περάσματα. Η κατηγορία Junior Dragster κοστίζει 40 ευρώ. Η πρώτη συμμετοχή δικαιούται ελεύθερη είσοδο του οδηγού και δύο μηχανικών.

Ο κάθε αθλητής πρέπει να επικοινωνήσει με το σωματείο του έως τις 24/10/2024 για να τον δηλώσει στο σύστημα της ΑΜΟΤΟΕ. Η πρώτη συμμετοχή πληρώνεται μέσω του σωματείου σας και η δεύτερη στον διοικητικό έλεγχο στην πίστα. Δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές που δεν θα υπάρχουν στα ηλεκτρονικά συστήματα των ομοσπονδιών. Η δήλωση στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΟΜΑΕ γίνετε από τους αθλητές με τους κωδικούς τους, οι κωδικοί όλων των αθλητών είναι οι εξής: username είναι το επίθετο με κεφαλαία Ελληνικά και password είναι η ημερομηνία γέννησης.

Όλες οι κατηγορίες αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας θα αγωνιστούν 400.

Λίγα λόγια για το τι είναι και πως διεξάγεται ο αγώνας Roll Drag Racing.

Αγώνας Roll Drag Racing  είναι  ένας  διαγωνισμός  επιτάχυνσης  εν κινήσει,  σε  ευθεία  διαδρομή,  μεταξύ  δύο  οχημάτων  και  για  συγκεκριμένη  και  ορισμένη  εξ  αρχής  απόσταση.

Ο διαγωνισμός εκκινεί μέσω μιας ηλεκτρονικής συσκευής που συχνά αποκαλείται “Christmas Tree” στα Ελληνικά δένδρο η φανάρι. Με την  εκκίνηση  από  την  γραμμή  αφετηρίας,  κάθε  διαγωνιζόμενος  ενεργοποιεί  το  χρονόμετρο  μέσω  δέσμης  φωτοκύτταρων,  το  οποίο  με  τη  σειρά  του  σταματάει  όταν  το  όχημα  περάσει  τη  γραμμή  τερματισμού.  Όποιο όχημα περάσει πρώτο την γραμμή τερματισμού είναι ο νικητής. Αν τερματίσουν μαζί τότε νικητής είναι το όχημα με την μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου.

Διαδικασία εκκίνησης. Τα οχήματα κλειδώνουν στα Stage και ανάβει το δένδρο πορτοκαλί και μετά πράσινο. Πρέπει να ξεκινήσουν στο πράσινο αλλιώς ακυρώνονται. Αφού ξεκινήσουν έγκυρα  «πιάνουν» την ταχύτητα ρολαρίσματος(60 χιλ/ώρα) πριν τα 100 μέτρα στα οποία θα πρέπει να φτάσουν με σταθερή ταχύτητα και στα 100 μέτρα επιταχύνουν μέχρι τον τερματισμό. Όποιο υπερβεί το όριο ταχύτητας (60χιλ.ώρα) ακυρώνεται. Αν υπερβούν και τα δύο το όριο ταχύτητας  νικητής είναι όποιο έχει κοντινότερη ταχύτητα στο όριο.

πηγη lenoe.club