Δευτέρα
14
Οκτώβριος
TOP

Συλλήψεις για ρευματοκλοπές, παραβάσεις Κ.ΟΚ. και κλοπές 8 ρομά -Αστυνομική επιχείριση σε καταυλισμούς σε Καλαμάτα και Μεσσήνη

Στη σύλληψη 8 ατόμων προέβησαν οι αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, σε καταυλισμούς ρομά, όπου μεταξύ άλλων υπήρξε σύλληψη που αφορά σε ρευματοκλοπή στο Μαυρομάτι Παμίσου, παραβάσεων κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά τη διάρκεια της οποίας χειροπέδες φόρεσαν οι αστυνομικοί σε έναν 18χρονο για κλοπή κινητού τηλεφώνου.

Όπως προέκυψε ο νεαρός ρομά χθες, απογευματινές ώρες, βρέθηκε στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού όπου εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη προσοχής μιας 17χρονης που είχε ακουμπήσει το κινητό της τηλέφωνο σε ένα παγκάκι, το έκλεψε  και τράπηκε σε φυγή. Ο νεαρός συνελήφθη στην Τοπική κοινότητα Κουβέλια του δήμου Μεσσήνης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών ατόμων με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (14.10.2024) το πρωί, στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια των δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, καθώς και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη Μεσσηνία ελέγχθησαν -48- άτομα, προσήχθησαν -10- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -8- άτομα, για τα ακόλουθα αδικήματα:

  • -4- άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • -2- άτομα, για στέρηση δελτίου ταυτότητας,
  • -1- άτομο, για κλοπή και
  • -1- άτομο, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης,  βεβαιώθηκαν -18- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν -4- ακινητοποιήσεις οχημάτων.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.