TOP

Βία ανηλίκων: Kids Wallet, κοινωνική εργασία στο σχολείο και δημιουργία τεχνικών γυμνασίων – Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Το Kids Wallet, η κοινωνική εργασία στο σχολείο αντί αποβολών και η δημιουργία τεχνικών γυμνασίων είναι κάποια από τα μέτρα της Εθνικής Στρατηγικής για τη βία και την παραβατικότητα ανηλίκων, η οποία παρουσιάστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά την παρουσίαση στο Μέγαρο Μαξίμου οι αρμόδιοι υπουργοί προχωρούν σε εξειδίκευση των μέτρων. «Το κείμενο θα αποτελέσει οδηγό για την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτού του σύνθετου φαινομένου της ανήλικης παραβατικότητας, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην Εθνική Στρατηγική για τη βία και την παραβατικότητα ανηλίκων.

Live η εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς:

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα περίπλοκο φαινόμενο με την εμπλοκή πολλών υπουργείων για να υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα. «Η προσπάθεια της κυβέρνησης ξεκίνησε πριν το Adolescence και είναι μια βιωματική προσέγγιση που έχουμε ως γονείς για ένα πρόβλημα σύνθετο το οποίο βαίνει προς μια κατεύθυνση όξυνσης και απαιτεί συστηματική και μεθοδική αντιμετώπιση. Θα ήθελα να σταθώ επιγραμματικά σε κάποιες πρωτοβουλίες: Τα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας: το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά και αντιμετωπίζονται με μεθοδικότητα από τις αρχές», υπογράμμισε. Όπως είπε, οι προσπάθειες αντιμετώπισης του μπούλινγκ στο σχολείο με πάνω από 1.000 περιστατικά τα οποία έχουν μειωθεί τελευταία αλλά θα αναβαθμίσουμε την επικοινωνία της πλατφόρμας. «Η παρουσία της αστυνομίας σε χώρους που συχνάζουν νέοι και δίνει αίσθημα ασφάλειας με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς να διαχειρίζονται τα ζητήματα ανήλικης παραβατικότητας. Η εφαρμογή safe youth για την ειδοποίηση των αρχών όταν ένας νέος κινδυνεύει», επισήμανε.

Όσον αφορά το Kids Wallet ο πρωθυπουργός τόνισε πως «αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε εθνικό επίπεδο για τον εθισμό των νέων στο διαδίκτυο. Είναι μια εφαρμογή που δίνει στο γονιό τη δυνατότητα να περιορίσει χρονικά την πρόσβαση σε εφαρμογές και λειτουργεί ως εργαλείο ψηφιακής επιβεβαίωσης του χρήστη. Αναγνωρίζουμε το πρόβλημα του διαδικτυακού εθισμού όταν σκρολάρο0υμε ασκόπως σε μια εφαρμογή με τον αλγόριθμο να μας «προσφέρει» υλικό που ξέρει ότι θα το βρούμε ενδιαφέρον».

διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του www.newsit.gr πατώντας εδώ