
Το χρώμα του κελύφους των αυγών διαφέρει, κυρίως ανάμεσα στο άσπρο και το καφέ.
Αυτή η διαφορά αρκετές φορές δημιουργεί ερωτήματα στους καταναλωτές σχετικά με την διατροφική αξία των αυγών.
Ωστόσο, το χρώμα του κελύφους του αυγού δεν επηρεάζει τη θρεπτική του αξία, αλλά σχετίζεται κυρίως με τα γονίδια της κότας.
Οι κότες με άσπρα φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών γεννούν αυγά με άσπρο κέλυφος, ενώ οι κότες με καστανοκόκκινο φτέρωμα και κόκκινους λοβούς γεννούν καφέ αυγά.
Ωστόσο, όσο και αν ακούγεται παράξενο, υπάρχει μια σπάνια ράτσα, όπως είναι η Αραουκάνα (Araucana), που έχει καταγωγή από τη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα από τη Χιλή, που γεννά αυγά με γαλαζοπράσινο χρώμα, κάτι που οφείλεται σε συγκεκριμένα γονίδια.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του newsit.gr πατώντας εδώ