Τρίτη
30
Νοέμβριος
TOP

A΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Προτάσεις για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων – Αντιδράσεις για τον «διαχωρισμό» εμβολιασμένων -ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας αφού συνεδρίασε για το ασφαλές άνοιγμα των σχολικών μονάδων για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022 διεκδικεί:

  1. Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, με μέγιστο αριθμό 15 μαθητές / τμήμα και έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.
  1. Να εξασφαλιστεί επαρκές προσωπικό για την καθαριότητα σε όλα τα σχολεία, για ολόκληρη τη διάρκεια λειτουργίας τους, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.
  1. Επιπλέον δρομολόγια και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας κατά τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  1. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικών καθαρισμού, ατομικής υγιεινής κ.τ.λ.

Δηλώνουμε ότι ταυτιζόμαστε με την επιστημονική γνώμη της ιατρικής κοινότητας υπέρ του εμβολιασμού, για τον λόγο αυτό διεκδικούμε:

  • Ουσιαστική καμπάνια ενημέρωσης και επιτάχυνσης του προγράμματος εμβολιασμού του πληθυσμού και της εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Δωρεάν rapid και μοριακά test για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού έτους από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Τέλος τονίζουμε ότι δε συμφωνούμε με το «διαχωρισμό» εμβολιασμένων -ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών καθώς και με οποιεσδήποτε «μορφές κυρώσεων» στη βάση αυτού του διαχωρισμού.

Ο Πρόεδρος

Γεωργιόπουλος Βασίλειος

Ο Γ. Γραμματέας

Ξανθάκης Σωτήριος