Κυριακή
25
Φεβρουάριος
TOP

Α. Συρίγος: Η Ελλάδα δε θα δεχθεί παράνομες μεταναστευτικές ροές – Τι δήλωσε στην τηλεόραση Best για το άνοιγμα των σχολείων (video)

Την αισιοδοξία του ότι φέτος τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς προβλήματα στις 13 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best και την Γεωργία Αναγνωστοπούλου, ο  υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, ο οποίος εστίασε στο ζήτημα της πανδημίας, καλώντας όλους να εμβολιαστούν και τους γονείς να κάνουν όπως ακριβώς πρέπει, τα αυτοδιαγνωστικά τεστς στα παιδιά τους.  «Στις 13 Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα ξεκινήσουν κανονικότητα», είπε ο κ. Συρίγος, ο οποίος καυτηρίασε το γεγονός πως «αρκετοί γονείς υπέγραφαν τυπικά τις δηλώσεις χωρίς να υποβάλουν τα παιδιά τους στα αυτοδιαγνωστικά τεστς», επισημαίνοντας πως πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας αρκετά όπλα κατά της πανδημίας και κυρίως τον εμβολιασμό. Κανονικά, θα λειτουργήσουν από 1η Οκτωβρίου και τα Πανεπιστήμια, στα οποία από 1η έως τέλος Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί η επαναληπτική εξεταστική των δύο προηγούμενων εξαμήνων δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, ενώ προσπάθειες, με ποικίλους τρόπους θα γίνουν και για τον εμβολιασμό των φοιτητών.

Η ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕ ΘΑ
ΔΕΧΘΕΙ
ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ  

Ως διακεκριμένος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, Άγγελος Συρίγος σχολίασε και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως η Ελλάδα, δεν πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστευτικών ροών στο έδαφος της χώρας. «Υπάρχουν πάρα πολλοί που τους επόμενους μήνες θα επιχειρήσουν να φύγουν από το Αφγανιστάν. Πρώτος στόχος θα είναι το Ιράν. Ήδη στο Ιράν βρίσκονται περισσότερο από 1 εκατ. επισήμως καταγεγραμμένοι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και πάνω από 2,5 εκατ. ανεπισήμως. Εκτιμάται πως πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια θα επιχειρήσουν να φύγουν προς το Ιράν και από εκεί στην Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στο Ιράν», ανέφερε ο κ. Συρίγος και συνέχισε. «Όπως φάνηκε από τον Μάρτιο του 2020 από την προσπάθεια εισβολής δεκάδων χιλιάδων αμάχων στις Καστανιές, η Ελλάδα έχει πάρει τις αποφάσεις της και δεν πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο παράνομων μεταναστευτικών ροών στο έδαφος της χώρας. Αυτό δε σημαίνει όμως πως η Ευρώπη δεν θα πιεστεί σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε με νόημα ο υφυπουργός και εξήγησε το… αιφνιδιαστικό του πράγματος, μετά την αναμενόμενη αποχώρηση των Αμερικανών.