Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

ΑΑΔΕ: Τελευταία ειδοποίηση στους μεγαλοοφειλέτες για τη ρύθμιση των χρεών τους

Τελευταία ειδοποίηση αναμένεται να λάβουν οι μεγαλοοφειλέτες απ’ την ΑΑΔΕ, ώστε να ταχτοποιήσουν τα χρέη τους.

Η ειδοποίηση από την πλευρά της ΑΑΔΕ αναμένεται να έρθει στις 18 Ιουλίου και θα αφορά σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, κατά κύριο λόγο εφορίας και ασφαλιστικών ταμείων. Αν δεν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες των οφειλετών, τότε τα ονόματά τους θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο των προσώπων που φοροδιαφεύγουν. Ο συγκεκριμένος κατάλογος είναι προγραμματισμένο να δημοσιοποιηθεί στις 4 Αυγούστου.

Τη σχετική ενημέρωση από την εφορία θα λάβουν όλοι οι οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους περίπου δύο εβδομάδες για να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Οι συγκεκριμένοι  θα κληθούν να αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις που είναι «ανοικτές» έως τις 31 Ιουλίου, γεγονός άλλωστε που οδήγησε και στην αναβολή της δημοσίευσης της λίστας των μεγαλοοφειλετών που επρόκειτο να γίνει γνωστή στο τέλος Ιουνίου.

Παράλληλα με τις πιέσεις που ασκούνται, η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν παραβλέπει την απροθυμία των μεγάλων οφειλετών να μπουν στις ρυθμίσεις, και εξετάζει παρεμβάσεις και νέα κίνητρα, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξή τους σ’ αυτές.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως στελέχη του υπουργείου, δεν αποκλείουν να υπάρξει νέα κοινή ρύθμιση για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανάψει «πράσινο φως» από τους δανειστές. Στη δεύτερη έκθεση μεταπρογραμματικής εποπτείας, η Κομισιόν επέκρινε με αυστηρότητα τα νέα προγράμματα διακανονισμού των χρεών με το αιτιολογικό ότι υπονομεύουν την κουλτούρα των πληρωμών.

Πηγή:  lifo.gr
Με πληροφορίες από ΕΡΤ