Τετάρτη
24
Ιούλιος
TOP

ΑΑΔΕ: Την Δευτέρα 22 Απριλίου λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις ιδιοκτητών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης

Έως αύριο, Δευτέρα (22.4.2024), δίνει η ΑΑΔΕ διορία στους ιδιοκτήτες ακινήτων που χρησιμοποιούν για παροχή υπηρεσιών βραχυχρόνιας μίσθωσης για να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις.

Πρόκειται για δηλώσεις στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, οι οποίες αφορούν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις του αμέσως προηγούμενου διαστήματος, καθώς ο νόμος ορίζει πως πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 20 του επόμενου μήνα από την ημέρα αναχώρησης του μισθωτή από το ακίνητο. Αυτόν τον μήνα, καθώς 20 Απριλίου είναι ημέρα Σάββατο, υπήρξε μεταφορά της ημερομηνία στις 22 Απριλίου.

Μάλιστα, από αύριο μπαίνει σε λειτουργία το Κέντρο Ελέγχου Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής και μεταφέρονται σε αυτό οι σχετικές αρμοδιότητες των ΦΑΕ Αθηνών, Πλοίων, Κορωπίου, Παλλήνης, Χολαργού και Κατοίκων Εξωτερικού & Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής.

Η σταδιακή μεταφορά των παραπάνω αρμοδιοτήτων των υπόλοιπων ΔΟΥ του νομού Αττικής και η ενσωμάτωση τους στο ΚΕΦΟΚ Αττικής, θα πραγματοποιηθεί από:

  • 13/5/2024: ΔΟΥ Α΄ Αθηνών, Δ΄ Αθηνών, ΦΑΕ Πειραιά, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Ψυχικού, Αιγάλεω, IB’ Αθηνών, ΙΖ’ Αθηνών και Ελευσίνας.
  • 20/5/2024: ΔΟΥ ΙΓ’ Αθηνών, Αγίων Αναργύρων, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Καλλιθέας, Νέας Ιωνίας, Α΄ Πειραιά, Ε’ Πειραιά, Νίκαιας και Περιστερίου.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.newsit.gr πατώντας εδώ