Δευτέρα
17
Ιούνιος
TOP

Αχαΐα: Άδειαζαν σπίτια, αποθήκες και στάνες και τους έβαζαν φωτιά

Επί δυο χρόνια δρούσε ανενόχλητη μια σπείρα οκτώ Ελλήνων, οι οποίοι είχαν διαπράξει τουλάχιστον 11 κλοπές και τρεις εμπρησμούς σε σπίτια, αποθήκες και ποιμνιοστάσια, σε κοινότητες του Δήμου Ερυμάνθου στην Αχαΐα. Μετά από έρευνα των αστυνομικών του τοπικού τμήματος, οι δράστες ταυτοποιήθηκαν, όμως συνελήφθη μόνο ένας που είχε κηρυχθεί ανυπότακτος.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες διέπραξαν δέκα τετελεσμένες κλοπές και μια απόπειρα σε σπίτια και αποθήκες, από τα οποία είχαν κλέψει 6.000 ευρώ, διάφορα εργαλεία, ξύλα και δοχεία με ελαιόλαδο, συνολικής αξίας 12.475 ευρώ, ενώ προκάλεσαν και εκτεταμένες φθορές. Μάλιστα, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, είχαν πυρπολήσει δυο ποιμνιοστάσια και ένα σπίτι προκαλώντας ζημιές συνολικού ύψους 26.500 ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του ενός μέλους της σπείρας βρέθηκαν οκτώ οχήματα και δυο μοτοποδήλατα χωρίς παραστατικά κυκλοφορίας, τα οποία κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος διαρρηκτικά εργαλεία, αλυσοπρίονα, ένα χορτοκοπτικό, σβουράκια και κόφτες και η προέλευσή τους ερευνάται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των οκτώ δραστών για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σε βαθμό κακουργήματος υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, μαζί με μια ακόμη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής για τους τρεις εμπρησμούς.

Πηγή: protothema.gr