Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
TOP

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας για τα ανθυγιεινά επαγγέλματα

Σε στάση εργασίας προχωρά η Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του πορίσματος της διϋπουργικής Επιτροπής για την περικοπή του επιδόματος επικινδυνότητας των ανθυγιεινών επαγγελμάτων ζητώντας την ένταξη και όσων ακόμα το δικαιούνται.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας αναφέρει: «Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας  ομόφωνα απορρίπτει το πόρισμα της διϋπουργικής επιτροπής της κυβέρνησης με το οποίο περικόπτεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από 15.3.22 σε υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα, κάτι που συνεπάγεται μείωση των μισθών τους μέχρι και 20%.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης του αγώνα για να μην περάσουν οι μειώσεις η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ  κηρύσει Στάσης Εργασίας την Παρασκευή, 18 του Φλεβάρη του 2022, από τις 7:00πμ έως τις 11:00πμ, για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών (ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, ΠΟΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΕ – ΠΦΥ, ΠΟΥΕΦ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΕΥΓ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ) διεκδικόντας :

  1. Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο πορίσματος της επιτροπής
  2. Να μην περικοπεί το επίδοματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα
  3. Να επεκταθεί η χορήγηση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες
  4. Να επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους, κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι),
  5. Να αυξηθεί γενναία  το ποσό του κρατικού προϋπολογισμού που χορηγείται για το επίδομα.

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γραμματέας

Δημήτριος Γ. Φαββατάς                                                        Παναγιώτης Μερτίκας»