Δευτέρα
27
Μάρτιος
TOP

Άδειες διαμονής νέου τύπου -Δρομολογούνται η απλοποίηση των διαδικασιών και η ομαδοποίηση των κατηγοριών

Νέο μοντέλο στις άδειες διαμονής σχεδιάζει η κυβέρνηση με σκοπό την απλούστευση των διαδικασιών και τελικά ένα νέο πλαίσιο που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Με τον νέο κώδικα που παρουσιάστηκε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο σταματούν οι «εξαιρέσεις» στην έκδοση αδειών διαμονής και εξαλείφεται η δυνατότητα λήψης διαφορετικών τύπων αδειών για παρεμφερείς σκοπούς, κάτι που γινόταν ώς τώρα κατά κόρον και δημιουργούσε σειρά από προβλήματα.

Η απλοποίηση της διαδικασίας, όπως λένε στην «Κ» κυβερνητικές πηγές, έχει και πολλαπλά έμμεσα οφέλη, όπως η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων σε υπηρεσίες του Δημοσίου (προξενεία, πρεσβείες, ΕΛ.ΑΣ.) αλλά και η αντιμετώπιση του υφιστάμενου κατακερματισμού μέσω της συγκέντρωσης της αρμοδιότητας έκδοσης αδειών διαμονής σε έναν φορέα έκδοσης.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω ο νέος κώδικας προβλέπει μια νέα «πύλη εισόδου», δηλαδή ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που προβλέπει καταχώριση και οnline παρακολούθηση κενών και των δεσμευμένων θέσεων εργασίας από ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα μετανάστευσης και διαλειτουργικότητας με τον e-ΕΦΚΑ και την ΗΔΙΚΑ.

διαβάστε το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή” πατώντας εδώ