Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Αγώνας δρόμου για τους δασικούς χάρτες

Αγκάθι για την ολική κύρωση των δασικών χαρτών αποτελεί ο μεγάλος αριθμός αντιρρήσεων που έχουν υποβληθεί. Και αυτή τη στιγμή είναι κοινό μυστικό πως η διαδικασία εξέτασης των αντιρρήσεων κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα, μέχρι το 2020 είχαν εξεταστεί από τις παλιές Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων, 24.905 αιτήματα (για προγενέστερες αναρτήσεις) και μέχρι τις 30 Ιουλίου 2022 εκδόθηκαν συνολικά 19.800 αποφάσεις από τις Επιτροπές Αντιρρήσεων.

Ετσι, σε μια προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα των αντιρρήσεων προκειμένου να γίνει πιο γρήγορα η κύρωση των δασικών χαρτών – όπως μάλιστα ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης – μέσα στον Φεβρουάριο, θα κατατεθεί από το ΥΠΕΝ, νομοθετική ρύθμιση μέσω της οποίας, θα αυξηθεί ο αριθμός των Επιτροπών Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), αλλά και θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση για την αύξηση της αποζημίωσης των αμοιβών των μελών τους.

Στη συνέχεια, όπως εξηγούν πηγές από το υπουργείο Περιβάλλοντος, επειδή υπάρχει πλήρης εικόνα για όλες τις περιπτώσεις αντιρρήσεων, η έμφαση θα δοθεί στη γρήγορη εξέτασή τους προκειμένου να κλείσει και το υπόλοιπο 5% των δασικών χαρτών.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.in.gr πατώντας εδώ