Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Αγρότες: Το σχέδιο ενόψει της «απόβασης» των τρακτέρ στην Αθήνα

Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ του οι αγρότες ενόψει της αυριανής καθόδου της στην Αθήνα, την ώρα που στο πλαίσιο της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ανασκόπησής του ο πρωθυπουργός ανέφερε, χθες, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στέκεται «σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας».

Το σχέδιο για την κάθοδο στην Αθήνα

Οσον αφορά τις κινητοποιήσεις, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στις Αφίδνες περιπολικά θα περιμένουν τα τρακτέρ προκειμένου να τα συνοδεύσουν στην πρωτεύουσα ενόψει της αυριανής κινητοποίησης, ώστε να περιοριστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τροχαίας, τα τρακτέρ θα κινούνται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας. Οι αγρότες διαμηνύουν ότι ο αριθμός των τρακτέρ μέσα στην Αθήνα θα είναι τριψήφιος, πως η διαδήλωση θα είναι ειρηνική και παράλληλα θα καταδεικνύει την οργή και την αποφασιστικότητα να υπάρξουν άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους.

Οπως ανέφεραν χθες κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ., τα τρακτέρ στα οποία θα επιτραπεί η είσοδος στον αστικό ιστό θα συνοδεύονται από περιπολικά της αστυνομίας από το σημείο εκκίνησης μέχρι το Σύνταγμα και αντίστροφα, ενώ βασική προϋπόθεση θα είναι να μην κλείσουν οι δρόμοι και να μη διαταραχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει τα τρακτέρ και τα πούλμαν να κινηθούν συντεταγμένα και όχι ανεξέλεγκτα, να σταθμεύσουν σε συγκεκριμένο χώρο, αν τελικά φτάσουν στο Σύνταγμα, και να υπάρχει πάντα ανοιχτή λωρίδα για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Κινητοποιήσεις

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις αγροτών σε πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, σε νέους αποκλεισμούς προχώρησαν, χθες, επί της Εγνατίας οδού οι αγρότες σε Χαλκιδική και Ημαθία.

Ειδικότερα, στις 6.30 το απόγευμα ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής απέκλεισαν την Εγνατία οδό και από τις δύο πλευρές, στο ύψος του κόμβου των Μουδανιών, ενώ στην Ημαθία αποκλεισμός της Εγνατίας οδού έγινε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα, με μπλόκο των αγροτών στο κόμβο του Νησελίου. Οι αγρότες πραγματοποίησαν πεζή διαμαρτυρία.

Σήμερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι αγρότες της Χαλκιδικής αναμένεται να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σε «πυρετό» προετοιμασιών βρίσκονται οι διαδικασίες των αγροτών για τη μεταφορά των τρακτέρ τους στην Αθήνα, πολλά εκ των οποίων αναμένεται να φορτωθούν σε νταλίκες.

«Ασφαλώς θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε σταθερά δίπλα τους, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε», ανέφερε στο χθεσινό μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τους αγρότες.

Διαβάστε επίσης