Δευτέρα
4
Δεκέμβριος
TOP

Αλ. Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση… εγκλημάτησε κατά του ελληνικού λαού – Δεν ψάχνουμε έναν… μεσσία, ούτε θέλουμε… επικοινωνιακά παιχνίδια» (video)

Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και ένα από τα βασικά στελέχη του κόμματος βρέθηκε προσκεκλημένος στην τηλεόραση BEST και μίλησε για αυτή τη διαδικασία. Ο λόγος για τον πρώην Υπουργό, και, Βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση ο οποίος αρχικά σχολιάζοντας τα ευρήματα τελευταίας δημοσκόπησης που δείχνει πως ο κόσμος στέκεται με προβληματισμό απέναντι στα κυβερνητικά πεπραγμένα -με ένα 32% ποσοστό θετικής αποδοχής- σημείωσε πως αυτό που αντικρίζει σε κάθε περιοχή, όπως και ειδικά στις πληγείσες περιοχές στις οποίες και βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες “…είναι τα πράγματα αποκαρδιωτικά, είναι απογοητευτική η εικόνα και η αντίδραση των κατοίκων είναι μια αντίδραση απελπισίας”, για να προσθέσει ακολούθως, πως “νομίζω ότι αυτό που έχουν βιώσει οι Έλληνες πολίτες αυτό το καλοκαίρι είναι μια εικόνα δυστοπίας, μια εικόνα καταστροφής και ξεχαρβαλώματος των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας και νομίζω πως αυτό που μένει ως συμπέρασμα είναι η κατάρρευση του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη”.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στο διάστημα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ “επώδυνο και δύσκολο” μετά την μεγάλη ήττα που υπέστη, αλλά και της αποχώρησης του Αλ. Τσίπρα, μιλώντας για ένα “διπλό σοκ”, μέσα στο οποίο εξελίχθηκε μια μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη και την ανασυγκρότηση του χώρου. “Η διαδικασία της Κυριακής δεν είναι εσωτερική, αλλά αφορά πρωτίστως την κοινωνία. Εδώ έχουμε μια κυβέρνηση που το καλοκαίρι εγκλημάτησε κατά του ελληνικού λαού”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως “οι πολίτες θέλουν διέξοδο”. Ακολούθως ανέφερε πως μέσα από την εκλογική διαδικασία ξεκινά η προσπάθεια επανασύνδεσης με την ελληνική κοινωνία”, στέλνοντας με νόημα και το μήνυμα πως “δεν έχουμε την πολυτέλεια για εσωστρέφεια” αποκλείοντας παράλληλα την πιθανότητα διάσπασης.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή στάθηκε θετικά στην υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου “που πληροί τα κριτήρια για να μπορέσει να βοηθήσει μέσα από μια συλλογική προσπάθεια… Δεν ψάχνουμε έναν… πεφωτισμένο μεσσία ο οποίος θα έρθει να μας σώσει από τα δεινά που περνάμε αυτή την στιγμή ούτε περιμένουμε με επικοινωνιακά παιχνίδια να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση”, είπε με πολύ… νόημα ο κ. Χαρίτσης και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά.