Κυριακή
4
Ιούνιος
TOP

Αλ. Χαρίτσης: «Ως εδώ, δεν πάει άλλο η προσπάθεια εξαπάτησης και συγκάλυψης ευθυνών» (video)

Η κοινωνία σε σοκ, συνεχίζει να πενθεί για την τραγωδία των Τεμπών και η οδύνη είναι μεγάλη, όπως και η οργή της με την οποία έρχεται… αντιμέτωπο το πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα που κλονίζεται και που οφείλει να κάνει πράξη το… ποτέ ξανά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST o Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Χαρίτσης, σημείωσε αρχικά: «Το βασικό από το οποίο πρέπει να ξεκινάμε είναι το πένθος, ο θρήνος μιας ολόκληρης κοινωνίας και κύρια των ανθρώπων που έχασαν δικούς τους ανθρώπους… Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ… Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε γιατί οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες την οργή και τον θυμό που έχει συσσωρευθεί στην ελληνική κοινωνία και με το αδιανόητο αυτό δυστύχημα εν έτει 2023 σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως είναι η Ελλάδα να έχουμε μετωπική σύγκρουση τρένων σε μια διπλή σιδηροδρομική γραμμή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι η μόνη υπηρεσία που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτή την κοινωνία που θυμώνει και οργίζεται είναι η αλήθεια, για το τι συνέβη και η απόδοση ευθυνών εκεί που υπάρχουν και στον βαθμό που αναλογεί», για να προσθέσει ακολούθως πως τίθεται ζήτημα αλήθειας απέναντι στην κοινωνία και απόδοσης δικαιοσύνης: «Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι ένα ζήτημα στενής κομματικής αντιπαράθεσης είναι η αλήθεια και η απόδοση δικαιοσύνης στη μνήμη αυτών των νέων ανθρώπων που χάθηκαν άδικα και να δούμε πως προχωράμε από εδώ και πέρα».

Ο κ. Χαρίτσης καυτηρίασε την προσπάθεια διάχυσης ευθυνών που επιχειρείται όπως είπε από τον Πρωθυπουργό, και, την όποια προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης:

«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν. Όταν λέμε “φταίμε όλοι” -και δυστυχώς ακούσαμε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να τροφοδοτεί και να ενισχύει αυτή τη λογική με την παρέμβασή του- όταν λέμε “φταίμε όλοι” ουσιαστικά δεν… φταίει κανένας. Όταν προσπαθούμε να υπάρξει μια διάχυση ευθυνών στους πάντες, τότε όλοι… βγαίνουν λάδι…

Έρευνα σε βάθος από την ίδια τη δικαιοσύνη. Θεωρώ απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες είχαμε από την μεριά του πρωθυπουργού δυστυχώς παρέμβαση στο ίδιο το έργο της δικαιοσύνης με μια επιστολή στον Εισαγγελέα του Α.Π. που ουσιαστικά τον καθοδηγεί, χειραγωγεί την έρευνα…»

«Έχει γίνει το κουκούλωμα δεύτερη φύση αυτή της κυβέρνησης» σημείωσε ο Μεσσήνιος Βουλευτής επικρίνοντας τις πρακτικές που ακολουθούνται «…και οι οποίες τροφοδοτούν τις αντι-πολιτικές λογικές ότι όλοι ίδιοι είναι ότι όλοι φταίνε αυτές τις ισοπεδωτικές λογικές που είναι βούτυρο στο ψωμί ακραίων συμπεριφορών και δίνουν μια θολή εικόνα στην κοινωνία».

«Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός της χώρας να βγαίνει και να προκαταλαμβάνει την όποια έρευνα και ουσιαστικά να προσπαθεί γιατί αυτή ήταν η αγωνία του μόνο να… αθωώσει τον εαυτό του και την κυβέρνησή του, γιατί αυτό τον ένοιαζε και όχι η αλήθεια. Αυτό δυστυχώς βλέπει η κοινωνία και οργίζεται», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης και υπογράμμισε «ένα ως εδώ και δεν πάει άλλο βλέπουμε από την κοινωνία σε όλη αυτή την προσπάθεια εξαπάτησης και συγκάλυψης των ευθυνών για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν».

Μεταξύ άλλων ανέφερε για τις πολιτικές εξελίξεις πως «…η επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν θα είναι κυβέρνηση ΝΔ και οφείλει να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης της πολιτείας και τους κράτους  με την κοινωνία».

Εξαρχής είχε καταδικάσει απόλυτα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη «…θρασύδειλη φασιστική επίθεση απέναντι στον αρχηγό ενός πολιτικού κόμματος, η καταδίκη αυτονόητη από όλους και αυτό που πρέπει να γίνει η αστυνομία να διαλευκάνει γρήγορα την υπόθεση. Στεκόμαστε δίπλα στον Γιάνη Βαρουφάκη σε αυτή την περιπέτεια»

Δείτε εδώ τα κύρια σημεία της συνέντευξής του κου Χαρίτση στην τηλεόραση BEST

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη :