TOP

Αλ. Χαρίτσης στο ACTION24: Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε η χώρα με τις υψηλότερες τιμές και τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωζώνη

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Προέδρου της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και Βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση στον τ/στ ACTION24

  • Ο κ. Μητσοτάκης μετά από 2,5 χρόνια προσγειώνεται στην ελληνική πραγματικότητα και μιλάει για τον πληθωρισμό της απληστίας. Επιτέλους! Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή είμαστε η χώρα με τις υψηλότερες τιμές και τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωζώνη. Γι’ αυτό το «τέρας» της ακρίβειας πλήττει τον έλληνα πολίτη, και κυρίως τον ασθενέστερο και τον μικρομεσαίο, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ευρωπαίο πολίτη. Και αυτό είναι επιλογή της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει από την μία, με τα διάφορα «pass», να τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και να προσπαθεί να συγκαλύψει το πρόβλημα καταστρέφοντας μια ολόκληρη οικονομία και κοινωνία. Ή θα υπάρξουν μέτρα ενίσχυσης των μισθών και του εισοδήματος, μέτρα μείωσης των άδικων έμμεσων φόρων και ελέγχου της αγοράς και αλλαγή της αρχιτεκτονικής η οποία οδηγεί σε καρτέλ στις βασικές αγορές ενέργειας, τροφίμων, καυσίμων ή η κρίση αυτή θα βαθύνει ακόμη περισσότερο και θα εξακολουθούν να την πληρώνουν οι έλληνες πολίτες.
  • Το Σάββατο ολοκληρώθηκε η πρώτη πανελλαδική σύσκεψη 250 στελεχών της ΝEA AΡΙΣΤΕΡΑ από όλη την Ελλάδα κατά την οποία καθορίστηκε ένας οδικός χάρτης για τα επόμενα μας βήματα:
  • Πρώτος σταθμός: Μία μεγάλη ανοιχτή πανελλαδική συνδιάσκεψη στα τέλη Φεβρουάριου. Θα απευθύνουμε πρόσκληση σε έναν ευρύτερο κόσμο, Θέλουμε να συμπορευτούμε και με ανθρώπους που δεν ήταν μέχρι τώρα μαζί μας, που είχαν άλλες πορείες μέχρι σήμερα  ή απείχαν από την πολιτική διαδικασία.
  • Δεύτερος σταθμός: Οι ευρωεκλογές, μια πολύ κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Με ένα ψηφοδέλτιο ανοιχτό και ευρύ που θα εκφράζει τις δυνάμεις της αριστεράς, της οικολογίας, της σοσιαλδημοκρατίας.  Αλλά και δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στα κινήματα πόλης, σε ζητήματα οικολογικά περιβαλλοντικά, στα δικαιώματα της LGBT κοινότητας ή σε χώρους που δεν έχουν πολιτική έκφραση έως τώρα. Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπορεί και πρέπει να είναι ο καταλύτης θετικών εξελίξεων μετά τις ευρωεκλογές ώστε να παίξει ρόλο στα πολιτικά πράγματα ειδικά στον προοδευτικό και αριστερό χώρο.
  • Τρίτος σταθμός: Το ιδρυτικό μας Συνέδριο, ώστε να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός νέου κόμματος στις αρχές του Φθινοπώρου. Η κοινωνία αγωνιά γιατί βλέπει ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να διαμορφώσει όρους μονοκρατορίας στο πολιτικό σύστημα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας να υπάρξει απάντηση σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει οι πολίτες να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών προγραμματικών προτάσεων για το μέλλον της χώρας.Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ μπορεί, με τις προτάσεις, τις θέσεις, το ύφος και το ήθος της πολιτικής της, να δείξει ότι μια άλλη σύγχρονη αριστερή πρόταση, ένας άλλος τρόπος άσκησης πολιτικής μπορεί να κερδίσει.
  • Για το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση εξαρχής: Θα ψηφίσουμε μια ρύθμιση η οποία θα εξασφαλίζει ίσα δικαιώματα σε όλους τους πολίτες χωρίς εξαιρέσεις.  Σε θέματα αρχών, όπως αυτά των ατομικών δικαιωμάτων, η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν θα μπει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς όπως βλέπουμε από τον κ. Μητσοτάκη αλλά και από ορισμένες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα πορευτεί με δημοκρατικότητα και με ανοιχτό διάλογο και θα καταθέσει όλες τις αναγκαίες τροπολογίες στην βουλή ώστε το νομοσχέδιο να διασφαλίζει πλήρη δικαιώματα σε όλους.