Παρασκευή
2
Ιούνιος
TOP

Αλ. Χαρίτσης στο BEST: «Επιτακτική ανάγκη η άμεση πολιτική αλλαγή» -Σφοδρή κριτική στη ΝΔ για «πολιτική εξαπάτηση» (video)

Επιτακτική, χαρακτήρισε την ανάγκη άμεσης πολιτικής αλλαγής, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, κατήγγειλε την κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να διαχειριστεί  τη νέα κρίση.

«Όσο συνεχίζεται η πολιτική εξαπάτησης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο δε λαμβάνονται μέτρα που πραγματικά θα μπορούσαν να στηρίξουν το εισόδημα των πολιτών, να ελαφρύνουν τις υποχρεώσεις τους και να πατάξουν την αισχροκέρδεια, τόσο θα βλέπουμε αυτήν την κατάσταση την οποία οι ίδιοι οι πολίτες περιγράφουν, βιώνοντας στην καθημερινότητά τους, ένα τεράστιο πρόβλημα», σημείωσε ο πρώην υπουργός, εστιάζοντας στα αποτελέσματα μετρήσεων που θέλουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να δηλώνει δυσαρεστημένη από τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως το «καλάθι του νοικοκυριού» και φυσικά, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πια, ούτε και στις βασικές τους υποχρεώσεις.

«Η κοινωνία αντιλαμβάνεται πως με αυτά τα μέτρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τι είδαμε για παράδειγμα στην Ισπανία; Μηδενισμός του  ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα διατροφής, για να μπορέσουν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν την κρίση, που; Σε μια χώρα η οποία έχει πολύ χαμηλότερες τιμές ενέργειας από την Ελλάδα και που ήδη έχει στηρίξει τους πολίτες όπως στον περιορισμό των αυξήσεων στα ενοίκια, τη στιγμή που εδώ έχουμε ‘’κουπόνια’’», είπε ο κ. Χαρίτσης, καυτηριάζοντας την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, η οποία όπως σημείωσε, ανακυκλώνει το πρόβλημα, επιστρέφοντας 1 από τα 10, που έχει πάρει από τους πολίτες. «Είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής επιλογής και σύνδεσης με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτό που βλέπουμε στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, είναι η δημιουργία καρτέλ στην αγορά τα οποία ενισχύονται από τα μέτρα της κυβέρνησης», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας πως αναμένεται …ανατροφοδότηση του πληθωρισμού, με την κοινωνία στα όριά της να αγωνιά για το μέλλον.

Χαρακτηριστικά στην κατεύθυνση των δυσκολιών στην οικονομία, ήταν όσα είπε ο Αλέξης Χαρίτσης, για τη στάση πληρωμών μέσω ΕΣΠΑ και τον περιορισμό δαπανών για δημοσιονομικούς λόγους και είναι η δεύτερη χρονιά, τη στιγμή που η ανάγκη είναι μεγαλύτερη από ποτέ. «Η στρόφιγγα δεν κλείνει για όλους», τόνισε με νόημα ο πρώην υπουργός δίνοντας και παραδείγματα, σημειώνοντας την ανάγκη για άμεση,  πολιτική αλλαγή. «Στην πορεία προς τις εκλογές θα κυριαρχήσει η οικονομική δυστοκία», είπε επίσης ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας πως σύντομα θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος και βάζοντας ψηλά, κι άλλα ζητήματα, όπως το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Σημαντικά ήταν σε πολιτικό επίπεδο επίσης, όσα ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης για μια πιθανή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως το κόμμα του, δεν είναι υπέρ των… πολιτικών αρραβώνων που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα διαζύγιο. Ξεχωριστές ήταν οι επισημάνσεις του πρώην υπουργού στα ζητήματα της Μεσσηνίας τα οποία έχει πάντα σε πρώτο πλάνο, διεκδικώντας λύσεις, ενώ έχει αφήσει και το στίγμα του στηρίζοντας τον τόπο, ως υπουργός. Τα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας στο φόντο και της υγειονομικής… τρύπας στην Ανατολική Πυλία τίθενται ψηλά, όπως φυσικά και εκείνα που αφορούν στο Νοσοκομείο και τα  Κέντρα Υγείας και φυσικά, στα μεγάλα έργα υποδομής.