Σάββατο
1
Απρίλιος
TOP

Αλ. Μητρόπουλος: «Το 44,3% των συνταξιούχων δεν έλαβε καθόλου ή πήρε μικρή αύξηση» (video)

Δραματικές καταστάσεις ζουν πολλοί χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι στο φόντο των ανατιμήσεων παντού και της ακρίβειας, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις βασικές τους υποχρεώσεις και να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες.

Μέσα σε όλα, ήρθε και η απογοήτευση των αυξήσεων που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν μηδαμινές και σε άλλες, κυριολεκτικά ανύπαρκτες, με χαρακτηριστικά όσα εξήγησε για το… φαινόμενο, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο γνωστός και έμπειρος εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Με κάλεσε μια κυρία η οποία λαμβάνει 411 ευρώ σύνταξη και δεν ήξερε πως είχε 73 ευρώ προσωπική διαφορά. Δε θα πάρει αύξηση φέτος, ούτε και του χρόνου. Πολύς κόσμος, κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι είναι στην ίδια κατάσταση αφού εξαιρείται το 44% – 46% των συνταξιούχων αφού οι περισσότεροι έχουν προσωπική διαφορά μεγαλύτερη από την αύξηση και άλλοι, μικρότερη», ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος που έδωσε και άλλα παραδείγματα, τονίζοντας καταληκτικά πως «δεν μπορεί ένα εκατομμύριο κόσμος μετά από 13 χρόνια περικοπών και φαγώματος… των συντάξεων, να βλέπει την αύξηση και να μην μπορεί να την λάβει».