Κυριακή
5
Δεκέμβριος
TOP

Αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της Εfood οι Μεσσήνιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της Εfood εκφράζουν οι Μεσσήνιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώνοντας τις φωνές τους με τους εργαζόμενους της γνωστής εταιρείας προς υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

“Το Συνδικάτο Υπαλλήλων τον ιδιωτικό τομέα στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Efood.

Ενώνουμε τις φωνές με τους εργαζομένους στην EFood και στέλνουμε μήνυμα απειθαρχίας και σύγκρουσης σε όσους νομίζουν ότι τελείωσαν με τα εργατικά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε  τη συγκεκριμένη εργοδοσία που μεθοδεύει να στείλει στην ανεργία τους συναδέλφους διανομείς ή να τους αναγκάσει να δουλεύουν ως  ‘freelancer’ , βαφτίζοντάς τους μάλιστα ‘συνεργάτες’ (μπλοκάκι) προκειμένου να χάσουν κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα τους.

Η μάχη που δίνουν αυτήν την περίοδο οι συνάδελφοί, γίνεται κόντρα στην εφαρμογή του νέου νόμου εκτρώματος που ψήφισε η ΝΔ, ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, τσακίζουν κάθε εργατικό δικαίωμα. Ο νόμος-έκτρωμα της ΝΔ, που άνοιξε τις ορέξεις της εργοδοσίας και απελευθέρωσε τα χέρια της, θα σπάσει στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στο δρόμο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να δώσουν ηχηρή απάντηση δυναμώνοντας τα σωματεία τους, συμμετέχοντας στις συλλογικές τους διαδικασίες. Η οργάνωση και ο αγώνας είναι η καλύτερη απάντηση στις ορέξεις κυβέρνησης και εργοδοσίας.

 Ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Efood!”