Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Άλμα προς τα εμπρός από τον Δ. Πτωχό -Παρουσίασε και εξέπληξε με το στρατηγικό του σχέδιο για την Πελοπόννησο

Η εκλογή του Δημήτρη Πτωχού έθεσε τις βάσεις για να γυρίσει οριστικά σελίδα η Πελοπόννησος, με μια φυγή προς τα εμπρός. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε είναι ξεκάθαρη η εντολή των πολιτών της περιφέρειας. Και ο ίδιος το απέδειξε αυτό, καταλυτικά (και), σήμερα.

Η πρώτη συνάντηση των 27 εκλεγμένων συμβούλων του συνδυασμού του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στην Τρίπολη. Και δεν ήταν μια συνάντηση… τυπική.

Ο Δημήτρης Πτωχός παρουσίασε την στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την επόμενη περίοδο, και, ήταν μια παρουσίαση με τεχνοκρατικό και ρεαλιστικό περιεχόμενο, η οποία εξέπληξε θετικά τους παρευρισκόμενους. Σε αυτήν ο κ. Πτωχός ανέλυσε τις πτυχές του “σχεδίου στην πράξη” που βάζει μπροστά για την Πελοπόννησο, όπως άλλωστε ο ίδιος είχε πει. Ένα σχέδιο γρήγορης μετάβασης και απόδοσης, αλλά και μεσοπρόθεσμων αποτελεσμάτων ικανών να αλλάξουν οριστικά και προς το καλύτερο την εικόνα των πραγμάτων στην Πελοπόννησο.

Ο νέος Περιφερειάρχης έδειξε πλήρως ενημερωμένος για όλα τα οικονομικά ζητήματα, τις χρηματοδοτικές ανάγκες, τις δυνατότητες αλλά κύρια, παρουσιάστηκε έτοιμος στο πως η Περιφέρεια θα καταφέρει να αντλήσει πόρους από κάθε άλλη πηγή κι από κάθε ευρωπαϊκό εργαλείο, ενεργοποιώντας έτσι χρηματοδοτικές κατευθύνσεις και δυναμικές συνεργασίες, για να γίνει μια Περιφέρεια σύγχρονη και -σταδιακά- πρότυπο, όπως επανάλαβε.

“Αμεσότητα, παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα” ήταν το τρίπτυχο της προσέγγισής του και της ανάλυσης του στρατηγικού του σχεδιασμού που έθεσε υπόψιν των συμβούλων της νέας πλειοψηφίας, που και οι ίδιοι αναγνώρισαν -ακόμη και οι πλέον έμπειροι- πως παρόμοια στρατηγική και σχέδιο δεν έχει δει ο τόπος ποτέ και είναι μια “χρυσή ευκαιρία” να κυλήσουν με άλλες ταχύτητες τα πράγματα και με αποτελέσματα για τον πολίτη και τις τοπικές κοινωνίες.

Σημαντικό είναι και το γεγονός πως ήδη έχει γίνει καταγραφή όλων σχεδόν των προβλημάτων και των αναγκών της κάθε περιοχής, ώστε με συνεκτικό τρόπο να δίνονται λύσεις μέσα από ένα μοντέλο δράσης που θα πετυχαίνει τη “γρήγορη μετάβαση στο να πάει η Πελοπόννησος μπροστά”.