Δευτέρα
26
Φεβρουάριος
TOP

Αναγέννηση Άνω Μεσσηνίας: «Ύδρευση στο δήμο Οιχαλίας: εγκατάλειψη & ριφιφί ανταποδοτικών πόρων»

Με νέο δελτίο τύπου επανέρχεται ο συνδυασμός του Γιάννη Αδαμόπουλου στο δήμο Οιχαλίας μιλώντας για την εικόνα στην ύδρευση και καταγγέλλοντας εγκατάλειψη. Αναλυτικά σε αυτό αναφέρεται:

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ:

«ΥΔΡΕΥΣΗ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ & ΡΙΦΙΦΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ»

Θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία για την γενικότερη λειτουργία της ύδρευσης κατά την διάρκεια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής.

Γιατί;

Διότι η ύδρευση είναι ίσως ο κρισιμότερος τομέας ευθύνης κάθε Δήμου.

Διότι οι λιγοστοί πόροι του Δήμου προέρχονται και από την ύδρευση. Παρόλα αυτά η ανταποδοτικότητα ως έννοια έχει εξαφανιστεί από τους διοικούντες του Δήμου.

Εκτός των μεγάλων έργων που είχαν δρομολογηθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές μόνο ένα έργο δημοπρατήθηκε και αφορούσε στην αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης. Υπάρχουν τοπικές κοινότητες στον Δήμο που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με το δίκτυα ύδρευσης και οι ενέργειες του Δήμου προς επίλυσή τους είναι ανύπαρκτες.

Τα κτίρια των αντλιοστασίων σε μεγάλο βαθμό είναι σε άθλια κατάσταση. Δεν έχει γίνει αλλά και δεν έχει δρομολογηθεί κανένα έργο συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων των αντλιοστασίων. Όπως φυσικά και των κτιριακών εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.

Όσον αφορά την πρόσβαση σε αυτά, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς το οδικό δίκτυο είναι σε κακά χάλια. Στα συγκεκριμένα τμήματα πρόσβασης δεν έχει «ξοδευτεί» ούτε ένα γραμμάριο σκυροδέματος καθώς προτεραιότητα των διοικούντων του Δήμου είναι το σκυρόδεμα να πηγαίνει σε επιλεγμένα σημεία προς άγραν ψήφων και όχι για να εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και των δημοτών.

Σε κάθε περίπτωση η λογική της παρούσας δημοτικής αρχής είναι να αποσπά πόρους από την ύδρευση και να τους χρησιμοποιεί για άλλες δήθεν ανάγκες που δεν έχουν σχέση με την αποκατάσταση των υποδομών δικτύων – αντλιοστασίων και κτιριακών εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.

Το μεγάλο ριφιφί των ανταποδοτικών πόρων τελειώνει οριστικά με την υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης της  για δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης.