Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Ανδρουλάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – «Στόχος μας να κερδίσουμε τη ΝΔ»

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αυτή την ώρα στο βήμα βρίσκεται ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Η ΚΕ πραγματοποιείται μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη και την ώρα που τρεις πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι στόχος του είναι να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ «όπως θέλουν κάποιοι», ενώ μίλησε για έναν νέο κύκλο που ξεκινά από σήμερα, καθώς η ΚΕ πραγματοποιείται την ώρα που τρεις δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα.

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:

Χθες, συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, όπου έγινε μεγάλη συζήτηση επί 4 ώρες, στην οποία κυριάρχησε η στρατηγική της διεύρυνσης. Αρκετά στελέχη (Κατρίνης, Χριστοδουλάκης, κλπ) ζήτησαν επιστροφή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο άλλοι (Ευθυμίου, Σκανδαλίδης, Σαχινίδης κ.α.) επεσήμαναν ότι δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά στελέχη που καθύβριζαν και απαξίωναν το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ο Γ. Μεϊμάρογλου ζήτησε διεύρυνση προς το πολιτικό Κέντρο και τη ΝΔ. Από την πλευρά του ο Ν. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει διεύρυνση χωρίς μιζέρια, με γενναιοψυχία.

Τι είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε εκτενώς στο πλάνο που έχει για το νέο πολιτικό κύκλο που ξεκινά με το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις αλλά που «δεν θα συνεχιστεί με πανηγυρισμούς». Απευθύνομαι – είπε- σε όλους τους δημοκράτες πολίτες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Απέκλεισε συμφωνίες κορυφής και απαντώντας στα ερωτήματα περί συνεργασιών, συμμαχιών ή μεταγραφών από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι: «Δεν επιλέγουμε τις εύκολες και ατελέσφορες συγκολλήσεις κορυφής, αλλά τον δύσκολο, κοπιαστικό, στέρεο δρόμο των κοινωνικών συμμαχιών με αρχές, αξίες και πολιτικές θέσεις. Είναι ο μόνος στέρεος δρόμος, όπως έχει αποδείξει και η πρόσφατη ιστορία…».

«Χαίρομαι, λοιπόν, γιατί μετά από 11 χρόνια το κόμμα μας καταγράφεται ως δεύτερη δύναμη στις δημοσκοπήσεις. Όμως, οι δημοσκοπήσεις είναι μια φωτογραφία της στιγμής. Εμείς δεν μαζεύουμε ένα άλμπουμ φωτογραφιών. Εμείς είμαστε εδώ για να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές».

«Θέλουμε γνήσια ανανέωση – όχι ανανέωση μεταγραφών»

Ο κ. Ανδρουλάκης αφήνοντας αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «εμείς θέλουμε και πετυχαίνουμε γνήσια ανανέωση στο ΠΑΣΟΚ, όχι ανανέωση μεταγραφών». Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατακτήσει τους στόχους «ενωμένο, ανανεωμένο, δυνατό» κι ότι με επόμενο σταθμό τις ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσει τη νικηφόρα πορεία απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Εξήγησε ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με πρόγραμμα, συνέπεια και συμπεριληπτικότητα και με …ρίσκο: «Αποδείχτηκε και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ότι ο Δαυίδ μπορεί να νικήσει τον Γολιάθ. Συγχαίρω αυτούς που πήραν το ρίσκο, βρέθηκαν στην πλευρά του Δαυίδ, κατέβηκαν στις εκλογές και παρά τις μικρές πιθανότητες κατάφεραν αρκετοί από αυτούς να εκλεγούν». Η συγκεκριμένη επισήμανση αφορούσε στον Χάρη Δούκα και άλλους που έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άρχισε όμως να περιγράφει τη διαδρομή από τις εθνικές εκλογές. Αφού ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους βουλευτές για τη μάχη που έδωσαν υποστήριξε ότι στις διπλές εκλογές έγινε το πρώτο βήμα, στις δημοτικές και περιφερειακές το δεύτερο στέρεο βήμα που προκάλεσε ρωγμή στο σύστημα Μητσοτάκη, που πλήρωσε την αλαζονεία του: ήθελε, λέει, 13 στις 13 περιφέρειες και τρεις στους τρεις μεγάλους Δήμους.

Απευθυνόμενος δε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι «το πολιτικό DNA του ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι σε κάθε μορφής συντήρηση- είναι το κόμμα που στηρίζει τους αδύναμους, όντας στην όχθη της συνέπειας». Κάνοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, τα Τέμπη, την κατάσταση στην Υγεία και την Παιδεία, παρουσίασε εκ νέου τις θέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε υπόλογη την κυβέρνηση για μια σειρά παρεμβάσεων και δεσμεύτηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ θα εργαστεί για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, που θα σέβεται τους θεσμούς, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν οι βουλευτές του κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και της Νεολαίας.

πηγη vradini.gr