
Νέα σελίδα γυρίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, με τον Νίκο Πεφάνη να αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά του ως νέος Διοικητής. Ο έμπειρος εκπαιδευτικός και πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας καλείται να ηγηθεί του ιδρύματος σε μια κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια υγεία. Στο πρώτο του μήνυμα, ο κ. Πεφάνης τόνισε τη δέσμευσή του για ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών, διαφάνεια στη διοίκηση και τον σεβασμό προς όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Δοικητής κ.Νικόλαος Πεφάνης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
” Αναλαμβάνοντας σήμερα τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και ιδιαίτερα της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, ενός ιδρύματος που αποτελεί πυλώνα υγείας για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, νιώθω ιδιαίτερη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους και στο ρόλο που καλούμαι να επιτελέσω.
Αρχικό μέλημά μου η εξασφάλιση της ομαλής ανάληψης της Διοίκησης και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας του ιδρύματος. Προσεγγίζω αυτή τη νέα αποστολή με σεβασμό προς όλους τους εργαζομένους του Νοσοκομείου – ιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, τεχνικούς και βοηθητικό προσωπικό που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Όλοι τους αποτελούν το πραγματικό κεφάλαιο του ιδρύματος. Η συνεργασία, ο διάλογος, η διαφάνεια και η λογοδοσία θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της διοίκησής μου.
Θα εστιάσω:
- Στην καταγραφή και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης.
- Στην προσπάθεια στελέχωσης των τμημάτων και την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών.
- Στην ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού, την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και στην ενίσχυση των συνεργασιών με τοπικούς φορείς.
- Στη δημιουργία ενός μοντέλου συνεργατικής διοίκησης
Δεσμεύομαι να εργαστώ για ένα Νοσοκομείο:
- σύγχρονο,
- ανθρώπινο,
- λειτουργικό και καινοτόμο
το οποίο θα προσφέρει ποιοτική φροντίδα υγείας ισότιμα σε κάθε πολίτη, θα σέβεται τον ασθενή και θα τιμά τον επαγγελματία υγείας επενδύοντας ταυτόχρονα στην καινοτομία, την εκπαίδευση, την επικοινωνία και τη διαφάνεια.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Νικόλαος Πεφάνης