Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης – Από Ιανουάριο η ενίσχυση για το ρεύμα

Δεν θα ενσωματωθεί στο επίδομα θέρμανσης και το ηλεκτρικό ρεύμα, τουλάχιστον όχι φέτος. Αυτό επισημαίνουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί: μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το φετινό επίδομα θέρμανσης ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.

Γι’ αυτούς που θερμαίνονται με ρεύμα, θα συνεχιστεί κανονικά η οριζόντια επιδότηση μέσω του Μηχανισμού Στήριξης μέχρι το τέλος του έτους. Ξεχωριστή ενίσχυση για όσους χρησιμοποιούν ρεύμα για τη θέρμανση θα δοθεί από τον Ιανουάριο. Τα κριτήρια χορήγησης θα είναι αντίστοιχα με αυτά του επιδόματος θέρμανσης αλλά όσοι λάβουν το ένα επίδομα για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δικαιούνται και το επίδομα του ρεύματος.

Η λογική που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά -αυτά που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και με πρόσθετο κριτήριο τον τόπο διαμονής ώστε να ενισχυθούν περισσότερο αυτοί που ζουν σε περιοχές με βαρύ χειμώνα- θα τυγχάνουν ενίσχυσης ανεξάρτητα από την πηγή ενέργειας που χρησιμοποιούν.

διαβάστε το ρεπορτάζ του www.moneyreview.gr πατώντας εδώ