Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Άνοιξε η αυλαία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας (video)

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας και περιορισμών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με την καθιερωμένη επισημότητα ξεκίνησε στην πόλη της Καλαμάτας, ο 4ος Διεθνής Διαγωνισμός και το Φεστιβάλ Χορωδιών.
Τραγουδώντας από κοινού, οι Καλαματιανοί και οι χορωδοί που μετέχουν στον ξεχωριστό αυτό, Διεθνή Διαγωνισμό έδωσαν με τον πλέον ιδιαίτερο, μουσικό… τρόπο το έναυσμα για την έναρξη της διοργάνωσης που αποτελεί έναν πολύ σημαντικό θεσμό για την περιοχή.  Ο Διαγωνισμός, τον οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, στο κλειστό γυμναστήριο της Τέντας, φιλοξενεί 22 χορωδίες από 13 χώρες και πάνω από 800 χορωδούς και συνοδούς.
Οι χορωδοί χορωδούς από Βραζιλία, Λετονία, Γερμανία, Λιθουανία, Δανία, Μεγάλη Βρετανία, Νορβηγία, Εσθονία, Ρουμανία, Ισπανία, Φιλανδία, Κροατία και Ελλάδα, περιηγήθηκαν στην πόλη, η οποία έχει φορέσει… τα γιορτινά της.
Στην τελετή έναρξης ξεχωριστή ήταν η παρουσία της χορωδίας του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Παπαδοπούλου και το μήνυμα του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.