Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Άνοιξε τις πύλες της η 10η έκθεση «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» (pic’s)

Με κάθε επισημότητα, η 10η Έκθεση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», άνοιξε τις πύλες της υποδεχόμενη πλήθος επισκεπτών. Γευσιγνωσίες και γαστρονομικές βραδιές με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις εμπλουτίζουν το φετινό πρόγραμμα της εκθέσεως στην οποία συμμετέχουν πολυάριθμοι παραγωγοί, τυποποιητές και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Τιμώμενο προϊόν ήταν πέρυσι το σύκο, ενώ φέτος επελέγη η εξίσου εμβληματική ελιά.

Περίπου 30 περίπτερα από τις 18:00 μέχρι και τις 23:30 θα παρουσιάζουν έως και την Κυριακή 27 Αυγούστου στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας όλα όσα έχει να προσφέρει η πλούσια πελοποννησιακή γη. Στους πάγκους οι επισκέπτες συναντούν και συνομιλούν με παραγωγούς και τυποποιητές, ανθρώπους που ασχολούνται με τους θησαυρούς της γης, και μαθαίνουν για τα μυστικά τους επιλέγοντας ό,τι το καλύτερο. Μια μοναδική ευκαιρία που φέρνει τους παραγωγούς κοντά με τους καταναλωτές.

Στους πάγκους παρουσιάζονται παραδοσιακά προϊόντα όπως ελιές, μέλι, ελαιόλαδο, δίπλες, λαλάγγια, μαρμελάδες, μυρωδικά, χυλοπίτες και άλλα χειροποίητα ζυμαρικά, παστέλι, ακόμα και χειροποίητα σαπούνια.

Ο επιτυχημένος θεσμός του Δήμου Καλαμάτας που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια και πλέον έχει μετεξελιχθεί σε ένα φεστιβάλ Αγροδιατροφικών Προϊόντων & Γαστρονομίας, στοχεύει στην προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεων του τόπου.