Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Ανοιξε ξανά την Πέμπτη η Διώρυγα της Κορίνθου μετά από 8 μήνες εργασιών

Μετά από αρκετούς μήνες η Διώρυγα Κορίνθου άνοιξε με ασφάλεια αργά το απόγευμα της 31ης Μάϊου 2023, και ήδη πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα περάσματα πλοίων και σκαφών  προσφέροντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες για όλη την προγραμματισμένη περίοδο επαναλειτουργίας της.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι βυθισμάτων στη Διώρυγα της Κορίνθου προκειμένου η διέλευση να γίνεται χωρίς περιορισμούς. Παρών και ο διευθυντής της ΑΕΔΙΚ κ. Γιώργος Ζουγλής.

Η Διώρυγα θα είναι διαθέσιμη έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2023. Από την 1η Οκτωβρίου οι εργασίες θα μπούνε στο τελικό στάδιο και εκτιμάται ότι τον Φεβρουάριο του 2024 η Διώρυγα θα επανέλθει σε κανονική 24ωρη λειτουργία.

  

Να σημειωθεί ότι από την 1η Ιουνίου  θα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας (www.corinthcanal.com) οι νέες ηλεκτρονικές  υπηρεσίες της Διώρυγας, όπου θα παρέχεται η  δυνατότητα Υπολογισμού των τελών διέλευσης, η δυνατότητα  Ηλεκτρονικής Αναγγελίας άφιξης αλλά και η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω του ασφαλούς συστήματος Pay By Link.

ΠΗΓΗ newsit.gr