Τετάρτη
29
Ιούνιος
TOP

Αντικαθίστανται οι παλιοί και φθαρμένοι φωτεινοί σηματοδότες στην Καλαμάτα

Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αντικατάσταση πεπαλαιωμένων φωτεινών σηματοδοτών πόλης και συντήρηση φωτεινών σηματοδοτών πόλης», προϋπολογισμού μελέτης 180.000 € με ΦΠΑ 24%, υπεγράφη από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

Το έργο έλαβε έκπτωση 53% και θα εκτελεστεί από την εταιρεία «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» σύμφωνα με την 21/2020 μελέτη που συντάχθηκε από τη Δ.Τ.Υ. του Δήμου, με πηγή χρηματοδότησης Δημοτικούς Πόρους και ΣΑΤΑ παρελθόντων ετών.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχει αντικατασταθεί ο εξοπλισμός (ηλεκτρονικός και ηλεκτρολογικός) σε κόμβους φωτεινών σηματοδοτών λόγω παλαιότητας, διότι παρατηρούνται πλέον ελλείψεις των απαραίτητων ανταλλακτικών που απαιτούνται για την συντήρηση τους. Η αντικατάσταση θα γίνει με την τοποθέτηση νέων σύγχρονης τεχνολογίας κατάλληλης για φωτεινούς σηματοδότες LED. Παράλληλα προβλέπεται αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων (φανάρια) με λαμπτήρες πυρακτώσεως με τα αντίστοιχα τεχνολογίας LED. Οι εν λόγω παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στους κόμβους: α) Νοσοκομείου, β) Ασπροχώματος θέση Ζαφείρη, γ) Αρτέμιδος – Ηρώων Πολυτεχνείου, δ) Βασιλέως Γεωργίου (Παπαφλέσσα) – Ακρίτα.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις φωτεινής σηματοδότησης που βρίσκονται σε λειτουργία και χρήζουν περιοδικής συντήρησης είναι τοποθετημένες στις παρακάτω θέσεις του οδικού δικτύου του Δήμου Καλαμάτας:

1. Αριστομένους -Φραντζή

2. Φαρών – (Παπαφλέσσα – Β. Όλγας – Β. Κωνσταντίνου) – τριπλός κόμβος

3. Φαρών-Κρήτης

4. Κρήτης -Ακρίτα

5. Κρήτης-Ηρώων

6. Λακωνικής-Παπαφλέσσα

7. Παπαφλέσσα-Ακρίτα

8. Αρτέμιδος-Είρας (Παλιό ΚΤΕΛ)

9. Αρτέμιδος – Ηρώων Πολυτεχνείου

10. Διασποράς

11. Ασπρόχωμα (θέση Χάνια)

12. Αθηνών (Πολυκλαδικό Λύκειο) Διάβαση πεζών

13. Ναυαρίνου-Καρακούση

14. Παπαφλέσσα-Ηρώων

15. Αρτέμιδος – (Κεφάλα – Κλαδά) – διπλός κόμβος

16. Αρτέμιδος -Λεΐκων

17. Κρήτης-Αύρας

18. Κρήτης-Φιλελλήνων

19. Θουρία

20. Ασπρόχωμα (θέση Ζαφείρη)

21. Νοσοκομείου– διπλός κόμβος

22. Αυτοκινητόδρομος (Γιαννιτσάνικα τέλος περιφερειακού δρόμου)