Παρασκευή
19
Ιούλιος
TOP

Απίστευτο κι όμως… Ελληνικό! Το Κράτος… βλέπει χρησικτησία στους καταπατητές Ρομά της Αγίας Τριάδας (video)

Δεν… υπάρχει αυτό που ζούμε με το… αδιανόητο Ελληνικό Κράτος. Ένα κράτος που ούτε τα αυτονόητα δεν μπορεί να υπηρετήσει, που σχετίζονται με τις δικές του αρμοδιότητες. Και τι άλλο θα δούμε.

Τελευταίο σκηνικό αυτό με τα καταπατημένα οικόπεδα στην Αγία Τριάδα. 30 χρόνια τώρα οι ιδιοκτήτες της γης προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους, τρέχοντας στα δικαστήρια και κάνοντας κάθε ενέργεια, ώστε να καταφέρουν να πάρουν τα ακίνητά τους από τους Ρομά που έχουν φτιάξει καταυλισμό και έχουν κάνει κατάληψη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ με την τελευταία του απόφαση το τοπικό γραφείο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναγνωρίζει το δικαίωμα στους καταπατητές της χρησικτησίας!!! Αμφισβητώντας έτσι πως τα οικόπεδα των 19 ιδιοκτητών που -προσέξτε- το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο τους παραχώρησε μετά από απαλλοτριώσεις (!), είναι δικά τους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: “…ο εν λόγω καταυλισμός Ρομά βρίσκεται στην επίμαχη περιοχή της Αγίας Τριάδας Καλαμάτας από το έτος 1989, ήτοι περί τα 34 έτη, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν τυχόν θεμελίωση δικής τους κυριότητας επί των ακινήτων με την συμπλήρωση των προϋποθέσεων της έκτακτης χρησικτησίας (ΑΚ 1045)”.

Ενώ σε άλλο σημείο προστίθεται για τα όσα έχει κάνει-αλληλογραφήσει το Ελληνικό Δημόσιο και δεν φέρει ευθύνη: “Είναι προφανές από την δικογραφία πως το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει αδρανήσει, αλλά έχει ενεργά επιδείξει “ιδιαίτερη μέριμνα” προς εύρεση λύσης στο ανωτέρω σύνθετο πρόβλημα, με πλήθος αλληλογραφίας”.

Η… φάση είναι η θέση τόσων και τόσων πολιτευτάδων, πραματευτάδων και υπευθύνων, αρχόντων και γενικών γραμματέων που υπόσχονταν πως θα τους έλυναν το πρόβλημα. Ευθύνες σε όλους πάνω από όλα σε αυτό το αδιανόητο… Κράτος στις όλες του εκφάνσεις, στην σημερινή κυβέρνηση, στους γραμματείς που υπόσχονταν τόσες και τόσες λύσεις και απομακρύνσεις και στην προηγουμένη δημοτική αρχή του κ. Νίκα που δεν έκανε όσα θα έπρεπε, επέρριψε ο δικηγόρος Παναγιώτης Νταής στο άκουσμα και μόνο των προθέσεων αυτών του δημοσίου να σταθεί απέναντι στους ιδιοκτήτες με αυτό τον τρόπο. Ο κ. Νταής δήλωσε παράλληλα την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική δικαιοσύνη.