TOP

Από την Τρίπολη ερωτική μετανάστρια στην Κορέα

Η Άρτεμις Δρούλια μετακόμισε από την Τρίπολη στην Κορέα κάνοντας μια νέα αρχή με τον σύζυγο της. Η ίδια μιλάει στο iefimerida.gr για την απόφαση της να φύγει από την Ελλάδα και περιγράφει τη ζωή στην Ασία.

Η Άρτεμις Δρούλια μεγάλωσε στην Τρίπολη, σε μια μικρή πόλη της Πελοποννήσου, και στη συνέχεια πήγε στην Καλαμάτα που σπούδαζε Λογιστική για να σπουδάσει Χρηματοοικονομικά, ενώ τα καλοκαίρια εργαζόταν σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Πύλου. Έτσι κυλούσε η ζωή της μέχρι που γνώρισε τον Κορέατη σύζυγο της, μέσα από μια εφαρμογή έχοντας κοινό ενδιαφέρον την σειρά «The Bing Bang Theory», και άλλαξε όλη της η ζωή, καθώς επέλεξε να μετακομίσει, αρχικά στη Σεούλ, κάνοντας μια νέα αρχή και ανοίγοντας έναν νέο κεφάλαιο στη ζωή της.

Η Ελληνίδα που μετακόμισε στην Ασία
Πώς αποφάσισες να φύγεις από την Ελλάδα και να πας να ζήσεις στην Ασία;

Γνώρισα τον άντρα μου το 2014 και στην αρχή ήμασταν φίλοι δια αλληλογραφίας. Η πρώτη γνωριμία έγινε με αφορμή μια αμερικάνικη σειρά που βλέπαμε και αποφάσισα να του στείλω e-mail. Εκείνη την ημέρα είχα μπει σε μια σελίδα που υπήρχαν άτομα από πολλές διαφορετικές χώρες και όταν είδα στο προφίλ του ότι είχε γράψει για την σειρά σκέφτηκα να του στείλω -δεν περίμενα καν να μου απαντήσει. Έτσι, ξεκινήσαμε να μιλάμε για έναν χρόνο μέχρι που αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα για να γνωριστούμε από κοντά. Το διάστημα που έμεινε στην Ελλάδα ταξιδέψαμε, είδαμε ότι μάς άρεσε η παρέα που κάναμε και αποφασίσαμε να είμαστε μαζί. Τα πρώτα χρόνια η σχέση μας ήταν εξ αποστάσεως.

Η Άρτεμις Δρούλια από την Τρίπολη μετακόμισε μόνιμα στην Ασία

Δεν ήταν καθόλου εύκολη μια τέτοια σχέση, ήμασταν και οι δύο φοιτητές τότε, έπρεπε να κανονίζουμε πότε θα βρεθούμε περνώντας μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να βλεπόμαστε από κοντά, ταξιδεύαμε ο ένας στη χώρα του άλλου, αλλά και στην Ευρώπη για να μοιράζουμε την απόσταση. Αυτό κράτησε για τέσσερα χρόνια μέχρι που όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου, έκανα και τη πρακτική μου, αποφάσισα να μετακομίσω στη Σεούλ.

Μια χαρακτηριστική φωτογραφία από τη Σεούλ που έστειλε η Άρτεμις στο iefimerida.gr
Το 2018 είχε έρθει ο σύζυγος μου με τους γονείς του στην Ελλάδα για Πάσχα και τότε συζητήσαμε για πρώτη φορά το γάμο προκειμένου να πάω να ζήσω μαζί του με σκοπό μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να παντρευτούμε. Με το που πήγα στη Σεούλ συγκατοικήσαμε ένα διάστημα και λίγους μήνες μετά κάναμε τα χαρτιά για να δηλώσουμε το γάμο.

Πώς επιλέξατε να ζήσετε στην Κορέα; Έπαιξαν ρόλοι οι συνθήκες για επαγγελματική αποκατάσταση και διαβιώση που ίσως να ήταν καλύτερες σε σύγκριση με την Ελλάδα;

Όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε μόλις είχα τελειώσει τις σπουδές μου οπότε δεν είχα προλάβει να χτίσω μια καριέρα κι έτσι θα μπορούσα να ξεκινήσω οπουδήποτε τη ζωή μου. Από την άλλη, ο σύζυγος μου ήταν ήδη στο διδακτορικό του κι ήξερα από την αρχή που τον γνώρισα τι ήθελε να κάνει -είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Μάλιστα, λόγω της δουλειάς του ζήσαμε κι ενάμισι χρόνο στην Αμερική.

Ήξερα πως τη δουλειά αυτή δεν θα μπορούσε να την κάνει στην Ελλάδα, ούτε θα έπαιρνε τον ίδιο μισθό και έτσι σκέφτηκα πως θα ήταν καλύτερα να μετακομίσω εγώ στην Κορέα. Ο σύζυγος μου δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να έρθει στη δική μου χώρα αν μπορούσε να γίνει, αλλά στη χώρα του ήταν καλύτερες οι προοπτικές.

Για ενάμισι χρόνο η Άρτεμις με τον σύζυγο της έζησαν στην Αμερική
Οπότε μετακομίζεις το 2019 στην Σεούλ. Πώς ήταν το πρώτο διάστημα; Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο;

Δεν είχε καμία σχέση με το όταν πήγαινα στην Σεούλ ως τουρίστρια όπου ήμουν συνέχεια με τον σύζυγο μου, τα κανόνιζε όλα εκείνος και εγώ απλά ακολουθούσα. Όταν ήρθα να μείνω μόνιμα έπρεπε να μετακινηθώ μόνη μου, να βγω έξω για ψώνια, να κάνω τις αγορές μου και με δυσκόλεψαν αρκετά πράγματα. Πάντως, από τα πρώτα πράγματα που έκανα με το που μετακόμισα ήταν να γραφτώ σε φροντιστήριο για να μάθω τη γλώσσα.

Τα δικά μου προβλήματα ήταν με τα ΜΜΜ, εκεί που ζούσα σε δύο μικρές πόλεις της Ελλάδας που μπορούσα να μετακινηθώ παντού με τα πόδια, βρέθηκα στη Σεούλ με 10.000.000 κόσμο και τα ΜΜΜ ήταν ο εφιάλτης μου. Μέχρι σήμερα αποφεύγω να παίρνω το λεωφορείο, δεν ξέρω που θα βρεθώ, και χρησιμοποιώ το μετρό για τις μετακινήσεις μου. Μια επιπλέον δυσκολία ήταν το γεγονός πως στην Κορέα γίνονται όλα μέσω εφαρμογών -ακόμα και οι αγορές στο διαδίκτυο χρειαζόσουν να μπεις σε ένα σωρό εφαρμογές για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία σου ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος να κλαπούν. Ευτυχώς ο σύζυγος μου με βοήθησε πάρα πολύ να προσαρμοστώ, ενώ αν κάποιος έρθει μόνος του θα δυσκολευτεί σε αρκετά θέματα μιας και είναι εντελώς διαφορετική η κουλτούρα των δύο λαών.

πηγη; iefimerida.gr