Παρασκευή
8
Δεκέμβριος
TOP

Από το τέλος Μαΐου αναλαμβάνει καθήκοντα η πανεπιστημιακή αστυνομία

Μήνυμα προς τις πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, στέλνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», όπου αναφέρεται στις προτεραιότητες του στα θέματα ασφάλειας.

Επίσης αναφέρεται και στα πολιτικά δρώμενα στην χώρα και τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας για τις ερχόμενες εκλογές, κάνοντας παράλληλα σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς και τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο Υπουργός τονίζει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός μακράς πνοής» και εξηγεί τους λόγους που ίδιος, στις επόμενες εκλογές, που όπως λέει θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε να τονίσει τις δράσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τις προσλήψεις προσωπικού για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα και στις πόλεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η οποία, υπογράμμισε, τους τελευταίους 8 μήνες παρουσιάζει μείωση σε ποσοστό 30%, στις ληστείες, διαρρήξεις σε σπίτια και κλοπές αυτοκινήτων, ως αποτέλεσμα μιας σταθερής πολιτικής.

«Η ασφάλεια των πολιτών αλλά και η ασφάλεια της πατρίδας οφείλουν να είναι συνεχώς η πρώτη μας προτεραιότητα, ήταν προεκλογική μας δέσμευση που γίνεται πράξη με αποφασιστικότητα. Αυτό επιβεβαιώνεται από όλα όσα συνέβησαν στη χώρα τα τρία τελευταία χρόνια, όταν μεγάλες απειλές για την ασφάλεια εκδηλώθηκαν και στην Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Θεοδωρικάκος. Και συμπλήρωσε ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι νυχτερινές περιπολίες στην Αττική, γίνονται συνεχώς επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και οι παράνομοι μετανάστες οδηγούνται στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΠΑ. Αμυγδαλέζας, ενισχύεται η εκπαίδευση και ολοκληρώνεται η επανεκπαίδευση της Ομάδας ΔΙΑΣ, ψηφιοποιούνται οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, προωθούνται καινοτόμες πρακτικές για την αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού και της ενδοοικογενειακής βίας, ενώ προσελήφθησαν 1.680 συνοριοφύλακες για τη θωράκιση των συνόρων της χώρας.

Για τα Πανεπιστήμια ο Υπουργός αναφέρει ότι η Ελληνική Αστυνομία παρενέβη όλες τις φορές (δεκάδες περιπτώσεις), που καταγγέλθηκαν νομίμως παράνομες πράξεις στα ιδρύματα, ενώ στο τέλος Μαΐου ολοκληρώνεται η εκπαίδευση των 400 ειδικών φρουρών για την λειτουργία των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

«Κάνουμε πράξη την στρατηγική μας για την ασφάλεια στα Ελληνικά Πανεπιστήμια που είναι προϋπόθεση για υπάρχει ελευθερία και ομαλή λειτουργία προς όφελος των καθηγητών και των φοιτητών, αναφέρει ο Υπουργός και προσθέτει: «Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας σ’ αυτόν τον τομέα στο 100%. Οφείλουν και οι πρυτανικές αρχές να πράξουν το δικό τους καθήκον και ασφαλώς αναμένουμε και από το ΣτΕ να βγάλει το ταχύτερο δυνατόν την απόφασή του για τη συνταγματικότητα του νόμου».

Πηγη:  imerisia.gr