Κυριακή
25
Φεβρουάριος
TOP

Απόφαση για μείωση αντικειμενικών αξίων από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Ανάμεσα στα εκατοντάδες αιτήματα για «κούρεμα» αντικειμενικών αξιών που δέχθηκε το Υπουργείο Οικονομικών, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ήταν και αυτό του Δήμου Τριφυλίας. 

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, και ενώ η προθεσμία έληγε την ίδια μέρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τεκμηριωμένη γνώμη για την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών στις ζώνες ευθύνης του.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης έγιναν παράπονα για την καθυστέρηση που ήρθε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, με τον Γιάννη Μερκούρη να τονίζει πως η πρόταση αυτή δεν θα έχει καμία τύχη, διότι δεν είναι εμπεριστατωμένη. Από την πλευρά της η Χάιδω Παναγιωτόπουλου χαρακτήρισε παράλογη την άποψη που εκφράστηκε από τη δημοτική αρχή ότι η αντιπολίτευση έπρεπε να φέρει την δική της πρόταση για τις αντικειμενικές αξίες. Ο Παναγιώτης Τσαφαράς ανέφερε ότι η δημοτική αρχή θέτει τα θέματα “στο και πέντε” και πως το συγκεκριμένο θέμα ήταν γνωστό από τις 14 Δεκεμβρίου. Ο Σαράντος Κουκούμης είπε πως έπρεπε να ερωτηθούν και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, σημειώνοντας πως η πρόταση δεν θα περάσει χωρίς αιτιολόγηση. Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος πρότεινε ο Δήμος να ζητήσει μείωση 100 € επί των νέων προτεινόμενων τιμών.
Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 100 € όπου υπάρχουν αυξημένες προτεινόμενες τιμές από το Υπουργείο Οικονομικών.