Σάββατο
22
Ιανουάριος
TOP

Αποκαλύψεις από Σχοινά: Με την παρέμβαση Σαμαρά έγινε… ο Γιούνκερ Πρόεδρος (video)

Άκρως αποκαλυπτικά ήταν τα όσα σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αριάν Κοντέλλη του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ξεκάθαρο τρόπο αναγνώρισε την ευρωπαϊκή πολιτική επίδραση του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πράγματα που δεν είχαν ειπωθεί δημόσια. Για την καταλυτική και αποφασιστική τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού στο να εξελιχθούν καταστάσεις καθοριστικές για την ηγεσία και τις αποφάσεις στην Ευρώπη, όπως το να γίνει ο πρώτος εκλεγμένος Πρόεδρος, ο Γιούνκερ.

Ο Μεσσήνιος πολιτικός άλλωστε ποτέ δεν… μάσησε τα λόγια του, δεν δίστασε ακόμη και στις πιο… οριακές στιγμές να πει τα πράγματα με το όνομά τους (όπως και τώρα με την Μέρκελ και τον… ρόλο της) και έβαλε πρώτα και πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Μπροστά και απέναντι σε όλους είχε την ευθυκρισία και την αποφασιστικότητα -αλλά και το όραμα- να δίνει το στίγμα του με ξεκάθαρο τρόπο και να δείχνει την κατεύθυνση, για το που οδηγούν τα πράγματα. Μια άποψη που έγινε απολύτως σεβαστή και έκανε την Ελλάδα, αξιότιμο και σεβαστό εταίρο, ξανά…

Κάτι που άλλωστε καταγράφεται με το αποτύπωμα του πρώην Πρωθυπουργού που κράτησε την Ελλάδα όρθια, δυνατή και μέσα στην Ευρώπη -στην πιο δύσκολη φάση της σύγχρονης ιστορίας της- να έχει αναγνωριστεί από το σύνολο πλέον, των πολιτών και της πολιτικής σκηνής (φίλων και αντιπάλων).

Ακούστε τις χαρακτηριστικές αναφορές του Μαργαρίτη Σχοινά: